Skip to main content

Μαγκριώτης: Σκιά του παλιού εαυτού του το Ιπποκράτειο νοσοκομείο

Την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται τόσο το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όσο και η Εγνατία Οδός ΑΕ διαπιστώνει ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ.

Με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στην Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Μαγκριώτης, όπως και με τη διοίκηση της Εγνατίας ΑΕ.

«Πριν χρόνια το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ήταν η ναυαρχίδα του ΕΣΥ της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας, τώρα είναι η σκιά του παλιού εαυτού της.

Δυστυχώς ανάλογη και σε μερικές περιπτώσεις είναι χειρότερη η κατάσταση και στα άλλα νοσοκομεία.

Οι τελευταίες κυβερνήσεις αντί να αναμορφώσουν το ΕΣΥ και να χτίσουν την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και τη μετανοσοκομιακή φροντίδα, συναγωνίζονταν στον διορισμό κομματικών διοικήσεως, τις περισσότερες φορές, τελείως ακατάλληλες με μόνο στόχο την αναδιανομή των πελατειακών σχέσεων.

Ο κόσμος στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του ΕΣΥ, μια λαμπρή επιλογή του ΠΑΣΟΚ, άλλαξε τρεις φορές, το ΕΣΥ, όπως και στο σύνολό του ελληνικού δημοσίου, παραμένει όμηρος  των κυβερνήσεων.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ασχολούνται με τις αναλογίες αυτών που συνταξιοδοτούνται με τις νέες προσλήψεις, αντί να δουν πού έχει ανάγκη το δημόσιο και από ποιές ειδικότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά με την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Ιπποκράτειο ο κ. Μαγκριώτης.

«Στην Εγνατία ΑΕ έχει σχεδόν συμβεί το μοιραίο, η εταιρεία πρότυπο, παρ' όλες τις αδυναμίες της οδηγείται στο τέλος Και το ελληνικό δημόσιο Και Η Θεσσαλονίκη χάνουν ένα ισχυρό αναπτυξιακό βραχίονα.

Η προηγούμενη κυβέρνηση για 150 εκατ. περίπου δέσμευσε τον οδικό άξονα στην ιδιωτικοποίηση και η σημερινή τον φόρτωσε με 64 διόδια, 11 από αυτά θα πολιορκούν την Θεσσαλονίκη.

Ο οδικός άξονας ακυρώνεται γιατί η χρήση του θα γίνει πανάκριβη και η χώρα μας και ειδικά η βόρεια Ελλάδα, χάνει το πιo ισχυρό γεωστρατηγικό και αναπτυξιακό βραχίονα.

Έστω και τώρα το τραγικό λάθος μπορεί να αποτραπεί, αρκεί να υπάρξουν πολιτικοί πού ξέρουν την αξία της και μπορούν να αγωνιστούν.

Οι εκλογές θα κρίνουν το μέλλον της», ανέφερε για την Εγνατία ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ.