Skip to main content

Μαγκριώτης: To KINAΛ θα συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση

Το κράτος πρέπει να ενισχύει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό γιατί έτσι προστατεύει τους εργαζόμενους, υπογράμμισε ο υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής.

Με τον πρόεδρο και το ΔΣ. της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Μαγκριώτης, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Ο κ. Μαγκριώτης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το Κίνημα Αλλαγής, σαν κόμμα της λογικής και της μετριοπάθειας, θα συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στην αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της κοινωνικής συνοχής.

Θα προτάξει ως πρώτη πολιτική επιλογή την κοινωνική συνοχή, την απασχόληση και την ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, με έμφαση στο νέο ΕΣΥ και τη νέα σχέση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που υπηρετεί τον πολίτη. Κυρίως για τα ζητήματα των Ατόμων με Αναπηρία, το ΚΙΝΑΛ θα δώσει προτεραιότητα στην ισότητα, την προσβασιμότητα και την αξιοπρέπειά τους.

Τώρα, μπορεί να αξιολογηθούν οι πολιτικοί και τα κόμματα, που έδειξαν υπευθυνότητα, ήταν χρήσιμοι, με δοκιμασμένο ήθος, με όραμα και συγκεκριμένο έργο, για την χώρα και την βιώσιμη ανάπτυξή της Θεσσαλονίκης».

Στη συνέχεια ο κ. Μαγκριώτης πραγματοποίησε συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Αναστάσιο Καπνοπώλη και την Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια με τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Ζορπίδη και την Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης και τέλος  με τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και την Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Και στις τρεις συναντήσεις η συζήτηση  εστιάστηκε στα προβλήματα των επαγγελματιών, που τα τελευταία χρόνια έχουν οξυνθεί πολύ, εξαιτίας της αβελτηρίας της κυβέρνησης, της παράλογης φορολόγησης και της γραφειοκρατίας όπως και τα θέματα της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων.

Ο κ. Μαγκριώτης, χαρακτηριστικά υπογράμμισε: 

«Το κράτος πρέπει να ενισχύει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό γιατί έτσι προστατεύει τους εργαζόμενους, αλλά και τον υγιή επιχειρηματικό και επαγγελματικό ανταγωνισμό.

Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ θέτει στο επίκεντρο μια σειρά από στόχους που θα φέρουν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα αυτό θα: α) Απελευθερώσει την οικονομία και θα προσφέρει μακρά πολιτική σταθερότητα, γιατί μόνο έτσι θα γίνει η χώρα μας ελκυστική στους ξένους και Έλληνες επενδυτές, β) Θα μειώσει τη φορολογία στις επιχειρήσεις, στους επαγγελματίες και στα νοικοκυριά, για να αφήσει πόρους το κράτος για την επανεπένδυση κεφαλαίων και την ενίσχυση της ζήτησης, τους δύο μας βασικούς μοχλούς της οικονομικής ανάπτυξης και γ) Θα αξιοποιήσει τους δημόσιους και τους ευρωπαϊκούς πόρους για την ανάπτυξη και την απασχόληση και όχι για την απορρόφησή τους από τους διαχρονικά επιτήδειους.

Στην εποχή που κάθε οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα στηρίζεται στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία δεν μπορεί η χώρα μας για ιδεοληπτικούς και συντεχνιακούς λόγους να μην έχει δημιουργήσει την στενή σχέση μεταξύ των εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων,  της οικονομίας και του κοινωνικού κράτους.