Skip to main content

Μαγνήτης για τους διακινητές ναρκωτικών ο ΟΚΑΝΑ στο ΑΧΕΠΑ

Σύμφωνα με μέλος της ΚΝΕ, η λειτουργία του κέντρου χορήγησης υποκατάστατων ναρκωτικών του ΟΚΑΝΑ προσέλκυσε τους διακινητές

Για προσπάθεια σύνδεσης του προβλήματος της διακίνησης ναρκωτικών εντός της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ με το θεσμό του ασύλου έκανε λόγο ο Δαμιανός Μπαλασούλης, φοιτητής του ΑΠΘ και μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος.

Μιλώντας στον Αlpha 96,5 Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπαλασούλης επισήμανε ότι «το άσυλο δεν εμποδίζει σε κάτι τις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν για συλλήψεις», ιδίως όταν διαπράττονται κακουργήματα, και υπενθυμίζει ότι τα προηγούμενα χρόνια αν και «η αστυνομία έχει μπει μέσα στο ΑΠΘ για να συλλάβει εμπόρους κλπ», εντούτοις, «δεν έχει λύσει αυτό το πρόβλημα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λειτουργία του κέντρου χορήγησης υποκατάστατων ναρκωτικών του ΟΚΑΝΑ, που λειτουργεί στο ΑΧΕΠΑ εντός του ΑΠΘ, «λειτούργησε ως μαγνήτης» για τους διακινητές ναρκωτικών και ως εκ τούτου, προτείνει τη μετεγκατάσταση της δομής σε άλλο σημείο της πόλης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μπαλασούλης σημειώνει την ανάγκη να ενισχυθούν τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης των χρηστών στις δομές της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, «συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες και την αγανάκτηση των συμφοιτητών μας και μιας μερίδας καθηγητών, γιατί όντως υπάρχει πρόβλημα», τονίζει ο κ. Μπαλασούλης, ωστόσο το τελευταίο διάστημα «γίνεται μία προσπάθεια, έντονα, αυτό το ζήτημα των ναρκωτικών να συνδεθεί και με το άσυλο», συνεχίζει ο φοιτητής του ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο αυτό, επιχειρείται μία αποπροσανατολιστική κουβέντα, «που εξυπηρετεί μια πάγια στόχευση» των πρυτανικών αρχών, της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης «να βάλει στο χέρι το φοιτητικό κίνημα» ειδικά τη σημερινή περίοδο κατά την οποία «με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ανώτατη εκπαίδευση, η επίθεση στο δικαίωμά μας στις σπουδές και στην επαγγελματική μας προοπτική, ολοένα και δυναμώνει», ισχυρίζεται ο κ. Μπαλασούλης..

Εκτοξεύοντας τα «πυρά» του και κατά της ΝΔ, το μέλος της Κ.Ν.Ε. υπογραμμίζει ότι η παράταξή της στα ΑΕΙ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, «μιλάει και για πανεπιστημιακή αστυνομία» και παραπέμπει στη «θέση της Χρυσής Αυγής» η οποία επίσης «μιλάει για αστυνομικά τμήματα ξεχωριστά μέσα στα πανεπιστήμια».