Skip to main content

"Μακάρι να φτάσουμε σε έναν τίτλο"

Ο Πάμπλο Κοντρέρας μίλησε για τον "πλούσιο σε εμπειρίες ΠΑΟΚ" και εκθείασε τους συμπαίκτες του.

Ο Πάμπλο Κοντρέρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη νίκη επί της ΑΕΚ, αν και παραδέχτηκε πως δεν περίμενε τόσο εύκολη επικράτηση.

Για την εύκολη νίκη επί της ΑΕΚ: "Ποτέ δεν περιμένουμε να είναι τόσο εύκολη μια νίκη, με τόσο ευρύ σκορ. Θυμάμαι το παιχνίδι με τον Άρη και ήθελα να έχουμε μια τέτοια νίκη με την ΑΕΚ, γιατί πέρσι μας δυσκόλεψε".

Για την καλή αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ εντός έδρας: "Δουλεύουμε με τον προπονητή προς αυτή την κατεύθυνση, ο Μπόλονι είναι φανατικός της αμυντικής λειτουργίας και θέλουμε να φτάσουμε στα επίπεδα επί εποχής Σάντος".

Για τις αποκρούσεις πάνω στη γραμμή: "Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, που μπορεί να θεωρηθεί αρετή, αλλά μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να βλάψει την ομάδα. Γίνεται ενστικτωδώς, αλλά μπορεί κάποια στιγμή να γίνει μπούμερανγκ. Κάποιες φορές ίσως το κάνω εγώ, ίσως ο Φωτάκης... Λειτουργούμε ως ομάδα".

Για το χειροκρότημα και τα "όλε, όλε" στο τέλος: "Ήταν κάτι πολύ ευχάριστο και ξεχωριστό όταν μία ομάδα έχει ζοριστεί τόσο πολύ, έχει υποφέρει για να πετύχει μία νίκη, να έρχεται μία επιβράβευση στο τέλος".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ... κατέβασε στροφές στο β' μέρος: "Σε καμία περίπτωση δεν επιδιώξαμε να κάνουμε οικονομία δυνάμεων. Η ΑΕΚ είναι ένας μεγάλος αντίπαλος, μπήκε στο β' ημίχρονο με στόχο να αντιστρέψει την κατάσταση, πίεσε περισσότερο. Εμείς βεβαίως είχαμε και πάλι ευκαιρίες, αλλά είχαμε κυρίως το μυαλό μας να κρατήσουμε το "μηδέν" στην άμυνα".

Για τη βελτίωση του ΠΑΟΚ στο επιθετικό κομμάτι: "Σίγουρα και η επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ είναι βελτιωμένη και όταν η ομάδα κερδίζει, όλες οι γραμμές κερδίζουν τον αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια, ο Σαλπιγγίδης, ο Αθανασιάδης, ο Φωτάκης, που μας δίνουν σιγουριά".

Για τον αγώνα με τη Ρούμπιν: "Πιστεύω ότι σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως όλα στο Europa League. Ελπίζω το κρύο να είναι λιγότερο σε σχέση με την τελευταία φορά που παίξαμε στη Ρωσία και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που υπάρχουν σε μία τέτοια διοργάνωση, που είναι σημαντική και για εμάς και για τον κόσμο".

Για την Εθνική Χιλής: "Επιδιώκω να παίζω με την Εθνική, όσο το κορμί και η φυσική μου κατάσταση μου το επιτρέπουν. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο να παραμένω σε υψηλό επίπεδο με τον ΠΑΟΚ, ώστε να μπορώ να καλούμαι και στην Εθνική".

Για το αν θα αγωνίζεται στην Τούμπα και την επόμενη χρονιά: "Είναι κάτι που δεν το ξέρω. Είναι μία ερώτηση που πρέπει να την απευθύνουμε στους ανθρώπους που διοικούν την ομάδα. Εδώ έχω πει ότι αισθάνομαι υπέρχοχα, έχω ταυτιστεί με το σύλλογο, αλλά δεν είμαι εγώ που θα αποφασίσω αν θα παραμείνω στην ομάδα".

Για το πού μπορεί να φτάσει ο φετινός ΠΑΟΚ: "Αυτή η ομάδα είναι πιο πλούσια σε εμπειρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι ηρεμία. Μακάρι να φτάσει στο τέλος της σεζόν να μάχεται για έναν τίτλο".