Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020
x

MAKE A WISH: TO ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ 21Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ένα χάρτινο αστέρι εδώ και 21 χρόνια «ταξιδεύει» σε ελληνικά σχολεία και μεταφέρει ξεχωριστά μηνύματα αγάπης και αισιοδοξίας

Με σύμμαχους τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος ευελπιστεί να ενημερώσει όσο περισσότερα παιδιά δύναται για το πολύτιμο δώρο της υγείας και τη δύναμη της ευχής.

Αρωγός της προσπάθειας η Ραφαέλλα, παιδί ευχής, εθελόντρια του Οργανισμού και μητέρα της μικρής Ευτυχίας. Η Ραφαέλλα μας αφηγείται το δικό της αγώνα με τη λευχαιμία 10 χρόνια νωρίτερα, περιγράφει το ρόλο που έπαιξε η εκπλήρωση της ευχής της στη ζωή της και καλεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

«Μέσα από την εκπλήρωση της ευχής μου, η ελπίδα δειλά-δειλά επέστρεψε και άρχισα πάλι να ονειρεύομαι. Πίστεψα ότι μπορώ να τα καταφέρω, ότι αυτά που εύχεσαι μέσα από την καρδιά σου, μπορούν να γίνουν αληθινά. Όσα άσχημα κι αν μας συμβαίνουν, όσες δυσκολίες και να έρθουν, εμείς δεν πρέπει να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε και κυρίως, να βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε».

Ένα χάρτινο αστέρι εδώ και 21 χρόνια «ταξιδεύει» σε ελληνικά σχολεία με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και μεταφέρει ξεχωριστά μηνύματα αγάπης και αισιοδοξίας. Είναι το Αστέρι της Ευχής του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και για πρώτη φορά φέτος, με την κινητοποίηση να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ο Οργανισμός θα καταφέρει να αποστείλει ενημερωτικό υλικό σε όλα τα σχολεία της χώρας μας.

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου πλήθος εθελοντών και φίλων του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) παρευρέθηκε στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων με σκοπό τον εορτασμό και την έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση του προγράμματος «Αστέρι της Ευχής» στα σχολεία. Κατά τη διάρκεια του εορτασμού βραβεύτηκαν από την γνωστή τραγουδίστρια Demy και ανθρώπους του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος σχολεία τα οποία έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό του προγράμματος το 2018.

Παράλληλα, όλο το Νοέμβριο, μέσω του MAD TV θα τρέχει καμπάνια ενημέρωσης για το πρόγραμμα. Πλήθος επωνύμων θα καλεί παιδιά και μεγάλους να προμηθευτούν αστέρια στα σχολεία και να διοργανώσουν δράσεις για το διαγωνισμό του προγράμματος για το έτος 2019.

Πώς θα συμβάλετε και εσείς

Με μία συμβολική δωρεά των €2, όλα τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους αστέρι, να γράψουν την ευχή τους για τα παιδιά που παλεύουν και να κάνουν τη διαφορά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής επισκεφθείτε το www.wishstar.gr ή επικοινωνήστε στο: Τ. 210-9637660 (εσωτ. 206, 207), Κ. 6946 856 934 Ε. wishstar@makeawish.gr

Λίγα λόγια για το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3- 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω. Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται κάθε παιδί που νοσεί. Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) λειτουργεί από το 1996 στη χώρα μας και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Make-A-Wish. Από το 1996 που ιδρύθηκε έχει εκπληρώσει περισσότερες από 2.300 ευχές, 245 εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν το 2018. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, επισκεφθείτε το www.makeawish.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ