Skip to main content

Μακελειό με τουλάχιστον 70 νεκρούς σε αγώνα βόλεϊ στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε αγώνα βόλεϊ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία κατηγορεί τους ταλιμπάν για το μακελειό
Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε αγώνα βόλεϊ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία κατηγορεί τους ταλιμπάν για το μακελειό.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο Σαχ Χασάν Κχαν, ένα χωριό στην περιοχή Μπανου, που συνορεύει με το Αφγανιστάν. Ο καμικάζι ανατινάχθηκε στο γήπεδο την ώρα που δύο ομάδες γειτονικών χωριών βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο και 200 άτομα παρακολουθούσαν την αναμέτρηση τους.

Ειδικότερα, οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι ένας βομβιστής οδήγησε ένα παγιδευμένοόχημα μέχρι το γήπεδο και εκεί ανατινάχθηκε. Ο αρχηγός της τοπικήςαστυνομίας, Αγιούμπ Χαν, είπε ότι πιστεύεται πως στην επίθεσησυμμετείχε και ένα δεύτερο όχημα που ανέπτυξε ταχύτητα καιεξαφανίστηκε.

«Το ένα ανατινάχθηκε εδώ ενώ το δεύτερο έφυγε προςάγνωστη κατεύθυνση. Πιστεύουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επίθεσηαλλού», τόνισε ο Κχαν.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Express 24/7, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 65, ενώ τουλάχιστον 20 σπίτια καταστράφηκαν από την έκρηξη.