Skip to main content

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Εκτός κινδύνου Έλληνες εκδρομείς

H επικεφαλής της εκδρομής είπε ότι το ξενοδοχείο τους δεν είναι πολύ μακριά από το σημείο όπου έγινε το μακελειό με τουλάχιστον 40 νεκρούς.

Μια ομάδα Ελλήνων εκδρομέων από την Κρήτη βρέθηκε στη Νέα Ζηλανδία και στην πόλη όπου έγινε το μακελειό την στιγμή που ήταν σε εξέλιξη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η επικεφαλής της εκδρομής είπε ότι το ξενοδοχείο τους δεν είναι πολύ μακριά από το σημείο όπου έγινε το μακελειό με τουλάχιστον 40 νεκρούς στη Νέα Ζηλανδία.

Όπως είπε αύριο επιστρέφουν στην Ελλάδα και όλοι είναι καλά στην υγεία τους είναι κλεισμένοι στο ξενοδοχείο και έχουν επικοινωνήσει με τις οικογένειές τους.

«Την στιγμή του μακελειού μπαίναμε στην πόλη και να αρχίζουμε την ξενάγησή μας. Δεν προλάβαμε να πλησιάσουμε εκεί. Η αστυνομία μας μπλόκαρε και μας ανάγκασε να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Οι κάτοικοι αντιμετώπισαν με ηρεμία και ψυχραιμία το περιστατικό. Είναι μια μικρή πόλη. Εκλεισαν το κέντρο και δεν άφηναν κανέναν να μπει μέσα. Τα σχολεία έκλεισαν τις πόρτες τους και τα παιδιά έμειναν μέσα».

Είπε ακόμα ότι το ξενοδοχείο είναι σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το σημείο.