Skip to main content

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: 207 νεκροί από βόμβες σε εκκλησίες το Πάσχα

Εκρήξεις σημειώθηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, και του Αγίου Σεβαστιανού. Bόμβες και σε ξενοδοχεία.

Πολλαπλές εκρήξεις βομβών σημειώθηκαν σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα σήμερα, Κυριακή του Πάσχα για τους Καθολικούς κοστίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 207 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους.

Η αστυνομία μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει προχωρήσει σε επτά συλλήψεις.

Παρότι ο επίσημος αριθμός νεκρών είναι 207, εκφράζονται φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος, καθώς τουλάχιστον σε 400 υπολογίζονται οι τραυματίες, που έχουν μεταφερθεί μαζικά σε νοσοκομεία. Μεταξύ των νεκρών είναι και 27 ξένοι υπήκοοι, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας.

Συνολικά έγιναν 8 εκρήξεις, σε 3 εκκλησίες και σε 4 τουλάχιστον πολυτελή ξενοδοχεία, το ένα από αυτά κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, βόρεια της πρωτεύουσας. Από την έκρηξη στον πρώτο ναό τραυματίστηκαν τουλάχιστον 160 άνθρωποι. Επίσης, τρεις εκρήξεις έγιναν σε πολυτελή ξενοδοχεία, στο Κολόμπο. Σημειώθηκαν όμως και δύο νέες εκρήξεις σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα καθώς επίσης και σε σημείο που δεν προσδιορίστηκε, στην Ορουγκονταουάτα, ένα βόρειο προάστιο του Κολόμπο.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει ήδη συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο προκειμένου να συντονιστούν οι επιχειρήσεις αντιμετώπισης της κατάστασης. Μόλις το 6% του πληθυσμού στη Σρι Λάνκα είναι Καθολικοί Χριστιανοί, με την πλειοψηφία να είναι βουδιστές.