Skip to main content

Μάκης Δελαπόρτας: Μοιράζεται άγνωστες ιστορίες από τα Backstage του Ελληνικού Σινεμά

Ο αγαπημένος παραγωγός, ηθοποιός και συγγραφέας μοιράζεται με τη Vwoman άγνωστες ιστορίες πίσω από τις κάμερες και τα φώτα.

Της Σοφίας Αποστολίδου

Ποιός από εμάς δεν αγαπά τις παλιές, ελληνικές ταινίες. Μπορεί πολλές από αυτές να μην έχουν χρώματα. Είναι όμως γεμάτες αναμνήσεις και αρώματα που κάνουν την καρδιά να χτυπά δυνατά. Οι περισσότεροι νομίζουμε ότι ξέρουμε τα πάντα για αυτές: τις ιστορίες, τις ατάκες, τους πρωταγωνιστές. Υπάρχουν όμως πολλά Backstage του Ελληνικού Σινεμά που μέχρι σήμερα έμεναν πίσω από τα φώτα. Κάποια από αυτά είναι συγκινητικά. Κάποια πιπεράτα. Κάποια ζουμερά. Όλα τα Backstage αυτά τα συνέλεξε ένας άνθρωπος που έχει κάνει σκοπό της ζωής του, να βάζει λίγη από τη μαγεία του Ελληνικού Σινεμά και στη δική μας ζωή, ο Μάκης Δελαπόρτας και τα παρουσιάζει σε ένα υπέροχο βιβλίο που θα μπορούσε να διδάσκεται στις σχολές της τέχνης, καθώς είναι ένα ταξίδι στο χώρο της 7ης τέχνης. Εκτός από τα Backstage, το βιβλίο κάνει μία αναδρομή στο χώρο του σινεμά. Μιλάει για την πρώτη ταινία που γυρίστηκε στη χώρα μας, την Άνοιξη του 1897.

Με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Tα Backstage του Ελληνικού Σινεμά» που έλαβε χώρα στο Regency Casino Thessaloniki, ο Μάκης Δελαπόρτας μοιράστηκε με τη woman άγνωστες ιστορίες του Ελληνικού Σινεμά. Όπως, πώς ξεκίνησε το ταξίδι της η Μάρθα Καραγιάννη και πώς κατάφερε να παίξει με τον έρωτα της ζωής της. Ποια ταινία γυρίστηκε δύο φορές γιατί ο πρωταγωνιστής δεν ταίριαζε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη; Τι έκανε η Γεωργία Βασιλειάδου και ανάγκασε τον Φίνο να αναφωνήσει «Γεωργία θα με καταστρέψεις»; Το μόνο σίγουρο είναι ότι το υπέροχο βιβλίο του Μάκη Δελαπόρτα «Tα Backstage του Ελληνικού Σινεμά», υπόσχεται να βάλει στη ζωή μας κάτι από τη μαγεία του Ελληνικού σινεμά.

Διαβάστε περισσότερα στη Vwoman.gr.