Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
x

ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Ο Μακρόν κατηγόρησε την Τουρκία ότι αντικρούεται σε όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στη διάσκεψη του Βερολίνου και παίζει επικίνδυνο παιχνίδι.

Νέα επίθεση κατά της Τουρκίας για τον ρόλο και την ανάμειξή της στο λιβυκό ζήτημα εξαπέλυσε η Γαλλία, αυτή τη φορά στο ανώτατο επίπεδο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μέμφθηκε την Τουρκία για την υποστήριξή της στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στη Λιβύη, λέγοντας ότι η Άγκυρα παίζει «ένα επικίνδυνο παιχνίδι» που έρχεται σε αντίθεση σε όλα όσα είχε συμφωνήσει στις διεθνείς συνομιλίες.

«Είχα ήδη την ευκαιρία να πω πολύ ξεκάθαρα στον πρόεδρο (Ταγίπ) Ερντογάν (ότι) θεωρώ πως η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη σήμερα και αντικρούεται σε όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στη διάσκεψη του Βερολίνου», δήλωσε σήμερα ο Μακρόν, αναφερόμενος στην διάσκεψη που έγινε νωρίτερα φέτος για την ειρηνευτική διαδικασία για τη Λιβύη.

Ο Μακρόν πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι συνομίλησε νωρίτερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την κρίση στη Λιβύη.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ