Skip to main content

Μακρόν και Τζόνσον αντιδρούν στη σύσταση της κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας

Οι αντιδράσεις για τη σύσταση κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας δεν περιορίστηκαν μόνο στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία.

Σφοδρές είναι αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση-βόμβα 12 κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων από Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία που υπέγραψαν για τη σύσταση της κλειστής, European Super League.

Μάλιστα, οι αντιδράσεις δεν περιορίστηκαν μόνο στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία. Ακόμη και αρχηγοί κρατών φαίνεται πως διαφωνούν, όπως ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος χαιρέτισε την απόφαση των γαλλικών ομάδων να μην συμμετάσχουν στο εγχείρημα (σ.σ.: η Παρί έχει ταχθεί ξεκάθαρα εναντίον αν και είχε προσκληθεί).

Ο εκπρόσωπος Τύπος του Ελιζέ μιλώντας στο "RMC", εξήγησε: «Ο πρόεδρος Μακρόν χαιρετίζει την απόφαση των γαλλικών ομάδων να μην συμμετάσχουν σε ένα πρότζεκτ που θίγει τις αξίες του αθλητισμού. Στηρίζει τη γαλλική ομοσπονδία, την UEFA και τη FIFA στην προσπάθειά τους να διαφυλάξουν την ακεραιότητα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων».

Ανάλογη αντίδραση και από τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δήλωσε μέσω twitter:

«Τα πλάνα για μια Ευρωπαϊκή Super League θα ήταν άκρως καταστροφικά για το ποδόσφαιρο και στηρίζουμε τις ποδοσφαιρικές αρχές στο να λάβουν δράση. Θα είχαν τεράστιο αντίκτυπο στην καρδιά του εθνικού ποδοσφαίρου και θα προκαλούσαν προβληματισμό στους φιλάθλους όλης της χώρας. Οι σύλλογοι που εμπλέκονται πρέπει να απαντήσουν στους φιλάθλους και την ευρύτερη ποδοσφαιρική κοινότητα, πριν κάνουν οποιαδήποτε περαιτέρω βήματα».

Μετά την παρέμβαση του Μαρκόν ανακοίνωση εξέδωσε και η διοργανώτρια αρχή του γαλλικού πρωταθλήματος. Η LFP κάνει λόγω για «ηγεμονικά όνειρα μιας ολιγαρχίας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θέλει να εξαφανίσει το σύστημα αξιών που το διέπει».