Skip to main content

Μακρόν: Στις 15 Δεκεμβρίου η άρση του lockdown στη Γαλλία

Στο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό ο Μακρόν τόνισε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί σημαντικά από τα τέλη Οκτωβρίου.

Στις 15 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται η άρση του lockdown στη Γαλλία ωστόσο οι περιορισμοί στην κυκλοφορία θα παραμένουν σε ισχύ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με το France24, στο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό ο Μακρόν τόνισε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί σημαντικά από τα τέλη Οκτωβρίου από πάνω από 60.000 μολύνσεις την ημέρα σε 20.000 νέα κρούσματα κατά μέσο όρο.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι η χαλάρωση των περιορισμών θα ξεκινήσει από το προσεχές Σαββατοκύριακο προκειμένου έως τα Χριστούγεννα, τα καταστήματα, τα θέατρα και τα συνεμά να ανοίξουν ξανά και οι πολίτες να περάσουν τις γιορτές με τις οικογένειές τους.

Ειδικά για τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπάρ, ο Μακρόν είπε ότι θα μείνουν κλειστά έως τις 20 Ιανουαρίου, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα βρεθεί η χώρα αντιμέτωπη και με τρίτο κύμα της πανδημίας.