Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
x

ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ: ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Οι επιθεωρητές Δόμησης και Περιβάλλοντος διαπίστωσαν πολλά αυθαίρετα κτίσματα, παρουσία κατοίκων καθώς και σταθμευμένα οχήματα.

Σωρεία πολεοδομικών αυθαιρεσιών διαπίστωσαν στη Μακρόνησο οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, ύστερα από πρόσφατους ελέγχους που πραγματοποίησαν.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καταγράφηκαν συνολικά 22 παραβάσεις που αφορούν από μάντρες και πλέγματα, μέχρι και αυθαίρετες κατοικίες.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται, στον χώρο όπου βρίσκονται τα ερείπια των παλαιών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, φαίνεται να συνεχίζονται οι αυθαίρετες επεμβάσεις - επισκευές.

Κατά την αυτοψία, οι επιθεωρητές Δόμησης και Περιβάλλοντος διαπίστωσαν την παρουσία κατοίκων των κτισμάτων αυτών, καθώς και τη στάθμευση οχημάτων.

Ήδη το υπουργείο κάλεσε την Υπηρεσία Δόμησης Σύρου και την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων για τις άμεσες ενέργειές τους, στο πλαίσιο των διατάξεων περί αυθαιρέτων κατασκευών, καθώς επίσης και τον δήμο Κέας για άμεσες ενέργειες για την απομάκρυνση των καταπατητών και την αποκατάσταση της νομιμότητας, όπως αυτή προβλέπεται.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ