Skip to main content

Μάλαμα: Επείγουσα ανάγκη στελέχωσης του περιφερειακού ιατρείου Αμμουλιανής

Όπως επισημαίνεται, η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών της Αμμουλιανής επιβά​λλει την άμεση τοποθέτηση ιατρού και νοσηλευτή στο νησί.

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του περιφερειακού ιατρείου της Αμμουλιανής, σε συνέχεια επιστολής της Ομάδας Πολιτών Ανέλιξης της Νήσου Αμμουλιανής κατέθεσε σε κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Υγείας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική, Κυριακή Μάλαμα.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών της Αμμουλιανής, αλλά και των επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες επιβάλλει την άμεση τοποθέτηση ιατρού και νοσηλευτή στο νησί, ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ιδιαίτερα, δε, στην σημερινή συγκυρία της πανδημίας η λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου είναι απαραίτητη για την θωράκιση της δημόσιας υγείας συνολικότερα. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον υπουργό Υγείας να αφουγκραστεί τις τοπικές ανάγκες και να στελεχώσει άμεσα το Περιφερειακό Ιατρείο της Αμμουλιανής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 14 Δεκεμβρίου 2020 επιστολή της Ομάδας Πολιτών Ανέλιξης της Νήσου Αμμουλιανής, με την οποία υπογραμμίζεται η ανάγκη για την άμεση στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αμμουλιανής με ιατρό και νοσηλευτή, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες υγείας των κατοίκων της νήσου, αλλά και των επισκεπτών της. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η απουσία δομής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί αποτελεί τεράστιο πρόβλημα, ιδιαίτερα τώρα, σε μία περίοδο που η θωράκιση της δημόσιας υγείας κι η πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας οφείλουν να αποτελούν πρώτο μέλημα.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα το συνημμένο, στην κατεύθυνση της άμεσης στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου της Αμμουλιανής με ιατρό και νοσηλευτή.