Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020
x

ΜΑΛΑΜΑ: ΓΙΑΤΙ Ο Κ. ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;

Σε δήλωσή της σχολιάζει τα όσα ανέφερε σήμερα ο υπουργός σε συνέντευξή του ότι «πιεζόμαστε ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Χαλκιδική».

Να έρθει στη Βουλή να απαντήσει για τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή της Χαλκιδικής καλεί τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα.

Σε δήλωσή της σχολιάζει τα όσα ανέφερε σήμερα ο υπουργός σε συνέντευξή του ότι «πιεζόμαστε ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Χαλκιδική».

«Χθες αργά το απόγευμα οι υπηρεσίες της Βουλής μας ενημέρωσαν ότι η επίκαιρη ερώτηση που έχουμε καταθέσει προς τον Υπουργό Υγείας δεν θα συζητηθεί τελικά την Πέμπτη 27/8, αλλά την Δευτέρα 31/8.

»Στο μεταξύ, ο κύριος Υπουργός Υγείας, ο οποίος κωλύονταν αυτή την εβδομάδα να μας απαντήσει ως προς το γιατί η Χαλκιδική αποτελεί “υγειονομικά φορτισμένο” τόπο και που ακόμα δεν μας έχει αποστείλει τα στοιχεία σε σχέση με το επιδημιολογικό φορτίο στο Νομό Χαλκιδικής, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας και δήλωσε ότι “πιεζόμαστε ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Χαλκιδική”.

»Την ίδια στιγμή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει εδώ και 3 ημέρες 0 κρούσματα στη Χαλκιδική, ενώ ο μέσος όρος των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα είναι 1,1 την ημέρα, σε ένα Νομό 110.000 κατοίκων 2.918.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, 5 δήμων, 3 ποδιών και 88 δημοτικών ενοτήτων.

»Το ερώτημα λοιπόν όλων των κατοίκων είναι ένα : Γιατί ο κ. Κικίλιας αισθάνεται πίεση από τη Χαλκιδική; Ελπίζουμε να έρθει τη Δευτέρα στη Βουλή να μας απαντήσει», καταλήγει η κ. Μάλαμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ