Skip to main content

Mama’s Art: Η εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη που «διδάσκει» τη μητρική… τέχνη

Η Αλεξάνδρα Φανάρα, μαία με πολυετή εμπειρία, θα εκπαιδεύει έγκυες και νέες μανούλες, υποστηρίζοντας μάλιστα τις υπηρεσίες της και με ανάλογα προϊόντα

Φιλοδοξεί να διδάξει την τέχνη της… μαμάς σε γυναίκες που είτε εγκυμονούν είτε έχουν μόλις γεννήσει και βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν ολοκαίνουριο κόσμο, γεμάτο προκλήσεις. Από την προετοιμασία ενόψει του τοκετού μέχρι τον θηλασμό και τη φροντίδα του μωρού στην πρώτη βρεφική ηλικία, η Αλεξάνδρα Φανάρα από τη Θεσσαλονίκη, μαία με πολυετή εμπειρία, θα προσφέρει προσεχώς τις υπηρεσίες της μέσα από μια νέα επιχείρηση, τη Mama’s Art, που μαζί με τη γνώση για τη μητρότητα, θα διαθέτει προς πώληση και είδη που θα την υποστηρίζουν.

Η Mama’s Art, που θα αρχίσει τη λειτουργία της στα τέλη Ιουλίου και θα βρίσκεται στους Αμπελόκηπους, θα διαθέτει δύο χώρους: ο ένας θα φιλοξενεί τη λιανική πώληση με είδη εγκυμοσύνης, θηλασμού και πρώτης βρεφικής ηλικίας, τα οποία θα είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά που θα προάγουν και θα προστατεύουν την υγεία του βρέφους και της εγκύου ή της μητέρας. Ο άλλος, που θα θυμίζει σπίτι και θα αποπνέει την ηρεμία του, θα είναι ένας χώρος όπου η Αλεξάνδρα Φανάρα θα συμβουλεύει και θα εκπαιδεύει τις γυναίκες σε μια σειρά θεμάτων γύρω από μητρότητα, ακούγοντας παράλληλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ή τους φόβους τους για το νέο τους ρόλο.

Προετοιμασία για τον ρόλο της μαμάς

Από μαθήματα ανώδυνου τοκετού και ειδικές ασκήσεις μέχρι μαθήματα θηλασμού, περιποίηση του ομφάλιου λώρου, μπάνιο και βρεφικό μασάζ, η Mama’s Art θα παρέχει μια σειρά υπηρεσιών μαιευτικής φροντίδας που θα έχουν ως στόχο να βοηθήσουν την εγκυμονούσα ή τη νέα μητέρα να προετοιμαστεί και να συνηθίσει την καινούρια πραγματικότητα, εντάσσοντας στη ζωή της τον ρόλο της μαμάς, ενώ θα καλύπτουν χρονικά την περίοδο από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι τον αποθηλασμό. Μάλιστα, η Αλεξάνδρα Φανάρα έκανε πρόσφατα ειδικά σεμινάρια ώστε να γίνει πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ της ΙΑIΜ, προκειμένου να μπορεί να διδάσκει στους γονείς πώς θα κάνουν μόνοι τους μασάζ στο βρεφάκι τους. Σε επόμενη φάση δε θα συνεργαστεί και με άλλες ειδικότητες, όπως ψυχολόγο, διατροφολόγο και γυμνάστρια, ώστε να διευρύνει την παροχή των υπηρεσιών της.

Για να δει το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα η έμπειρη μαία, που έχει 16 χρόνια στον χώρο, παραιτήθηκε της προοπτικής να μονιμοποιηθεί στο δημόσιο, θέλοντας να αξιοποιήσει τις γνώσεις της για να βοηθήσει τις γυναίκες πιο προσωπικά. Άλλωστε, είχε δει το κενό που υπήρχε κυρίως μετά τον τοκετό, όταν η λεχώνα επέστρεφε στο σπίτι της και ενώ όλα είχαν αλλάξει στη ζωή της με τον ερχομό του νέου μέλους, δεν διέθετε συνήθως τον απαιτούμενο εκείνον μηχανισμό που θα έκανε τη μετάβαση στη νέα κατάσταση ομαλή. Σε όλη αυτή την προσπάθεια είχε πολύτιμο αρωγό το The People’s Trust, όπου απευθύνθηκε για οικονομική στήριξη.

«Η Mama’s Art θα διδάσκει τη μητρική τέχνη στις έγκυες και τις νέες μανούλες. Ειδικά μάλιστα για το κομμάτι του θηλασμού, θα υποστηρίζει όλες τις γυναίκες, τόσο αυτές που θέλουν πολύ να θηλάσουν και μάλιστα όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο όσο και αυτές που δυσκολεύονται ή μπορεί και να μην θέλουν να θηλάσουν. Δεν είμαστε εδώ για να δημιουργούμε ενοχές και άγχος, αλλά να καθοδηγούμε με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε μια γυναίκα να κάνει αυτό που πηγαία βγαίνει από μέσα της και αποτελεί μια απόλυτα φυσική διαδικασία» λέει στη Voria η Αλεξάνδρα Φαναρά.