Skip to main content

Μανδαλιανός για lockdown: Οδυνηρό για τον δήμο αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή

Πώς σχολιάζει ο δήμαρχος Κορδελιού -Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός το αυστηρό lockdown που θα ισχύσει από αύριο, Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στην περιοχή του

«Οδυνηρό» χαρακτήρισε το lockdown, που θα ισχύσει από το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Μιλώντας στη Voria.gr εξέφρασε την ενόχλησή του καθώς γνώρισε ότι υπήρχαν μόνο τρία κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στην περιοχή του και σήμερα έμαθε ότι έχουν εντοπιστεί άλλα οκτώ.

Διαβάστε: Επίσημο - Σε αυστηρό lockdown ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου, τι θα ισχύσει

«Ανησυχούν πιο πολύ για το νοτιοαφρικανικό στέλεχος. Εμείς είχαμε την εντύπωση ότι ήταν τρία τα κρούσματα, αλλά τελικά όπως μας ενημέρωσαν εντοπίστηκαν άλλα οκτώ, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί, κάτι που μας ενόχλησε. Ξαφνικά μαθαίνουμε σε δύο μέρες ότι υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων και κλείνει ο δήμος», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από το να υπακούσουμε στις εντολές του κράτους και τις οδηγίες για να αποφύγουμε την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού», τόνισε ο κ.Μανδαλιανός και ξεκαθάρισε ότιο δήμος θα συνομολογήσει και θα προσπαθήσει να γίνει το καλύτερο.

«Αυτό είναι οδυνηρό για τον δήμο αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή, θα αναγκαστούμε να σεβαστούμε τις οδηγίες», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά κύριο cluster της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης βρίσκεται στην περιοχή του Ευόσμου (δείτε εδώ).

Μετά από αυτή την εξέλιξη ξεκινούν τεστ ανίχνευσης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον δήμο. Συγκεκριμένα, Δευτέρα - Τρίτη στην περιοχή του Κορδελιού και Τετάρτη στην πλατεία Ευόσμου.