Skip to main content

Μανδαλιανός: Κρούσματα εγκληματικότητας σε Εύοσμο και Κορδελιό

Την ανάγκη ενίσχυσης της καλύτερης αστυνόμευσης σε Εύοσμο και Κορδελιό επισήμανε ο δήμαρχος της περιοχής Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης στα όρια του δήμου του και γενικότερα στην δυτική Θεσσαλονίκη, τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Διαβάστε ακόμα: Μανδαλιανός: Κρούσματα εγκληματικότητας σε Εύοσμο και Κορδελιό

Όπως είπε σήμερα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North, «απευθυνθήκαμε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και ζητήσαμε από τον ταξίαρχο να αυξήσει τις περιπολίες και να υπάρχει επίβλεψη της περιοχής»,σημείωσε. «Υπάρχει ανάγκη αστυνόμευσης όχι μόνο στην περιοχή όπου έγινε πρόσφατα ένοπλη ληστεία αλλά και στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου όπως και στον πεζόδρομο του Κορδελιού όπου υπάρχουν κρούσματα εγκληματικότητας. Στο ερώτημα αν  μπορούν να μας βοηθήσουν στις περιπολίες και στον έλεγχο για την ασφάλεια των πολιτών μας είπαν ότι δεν έχουν οχήματα, δεν έχουν προσωπικό αρκετό. Παλεύουν και αυτοί με τους δαίμονές τους και τις ανεπάρκειές τους. Είναι ντροπή που αναφέρουμε τον όρο “ανεπάρκεια” είτε εμείς σε επίπεδο δήμου είτε η Ελληνική αστυνομία αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Βέβαια ο πολίτης, ο δημότης έχει την απάιτηση και είναι πάρα πολύ λογικό να γίνουν κάποια πράγματα. Δεν μπορεί πίσω από τις ανεπάρκειες να κρυβόμαστε πάντα.»

Νωρίτερα, είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή ο κ. Αλέξης Αμπατζίδης, ο ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών στον Εύοσμο, που έπεσε θύμα ληστείας για τρίτη φορά μέσα σε μικρό διάστημα: «Δεύτερη φορά το Φεβρουάριο και η τρίτη τώρα, προ ημερών», υπογράμμισε. «Πλέον αναγκάζομαι να πάψω την 24ωρη λειτουργία του καταστήματος, προφανώς μειώνοντας θέσεις εργασίας, διότι δεν ξέρω τι θα γίνει την τέταρτη φορά. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Μόνο εδώ στην γύρω περιοχή είχαμε δέκα περιστατικά το τελευταίο διάστημα, ενώ την ώρα που ήταν οι αστυνομικοί εδώ για να επιληφθούν στην περίπτωσης της εις βάρος μας ληστείας, είχαν δεχτεί άλλες δύο κλήσεις για παρόμοια περιστατικά. Εμείς ήδη αναζητούμε με τη συμβουλή του δικηγόρου μας, κάθε νόμιμη οδό αυτοπροστασίας.»

«Εύχομαι μόνο να μη μιλάμε για τη λύση της οπλοφορίας», παρατήρησε ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, «διότι αυτό ενέχει άλλους κινδύνους, αλλά σίγουρα κάθε πολίτης που έχει πέσει τρεις φορές θύμα ληστειας και δεν βλέπει φως, έχει κάθε δικαίωμα να αγανακτεί».

Σε ότι αφορά τη συμπλήρωση ενός έτους στο “τιμόνι” του Δήμο, ο κ. Μανδαλιανός, δήλωσε μη ικανοποιημένος από τον απολογισμό, υπογραμμίζοντας ωστόσο τις ανατροπές που προκάλεσε και στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης η πανδημία του κορωνοϊού, αν και ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, ήταν από τους τυχερούς δήμους, που δεν είδε τα οικονομικά του να καταρρέουν, αντιθέτως, είναι σε ελαφρώς καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το διάστημα πριν την πανδημία.»

Ο ίδιος, έκανε λόγο, για επιτάχυνση του προγράμματος σχολικής στέγης και των διαδικασιών προμήθειας προκάτ κατασκευών απόλυτης άνεσης και ασφάλειας για τη στέγαση μονάδων προσχολικής αγωγής.