Skip to main content

Μάνδρα: Απολογείται ο 14χρονος που σκότωσε τον αδερφό του-«Κλαίει, ζητά τους γονείς του»

«Δεν έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί, δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει πεθάνει ο αδερφός του, ζητάει συνέχεια τη μαμά και τον μπαμπά του», λέει ο δικηγόρος

Απολογείται σήμερα ο 14χρονος από τη Μάνδρα, ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε το 17χρονο αδερφό του.

«Το παιδί δεν έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί, δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει πεθάνει ο αδερφός του, ζητάει συνέχεια τη μαμά και τον μπαμπά του» αναφέρει στο newsit.gr ο Γιάννης Βέρρας, ο δικηγόρος του 14χρονου ο οποίος την περασμένη Παρασκευή ομολόγησε ότι σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την στάνη που είχαν πάει μαζί την Πέμπτη για να μαζέψουν τα πρόβατα που διατηρεί η οικογένεια στην Μάνδρα Αττικής.

Ο 14χρονος καθ’ομολογίαν δράστης αναμένεται να ισχυριστεί σύμφωνα με τον δικηγόρο του ότι «την καραμπίνα την είχε ο θανών, ο μπαμπάς τους την είχε κρυμμένη και ο θανών ανακάλυψε πού την είχε κρυμμένη. Την πήρε και πήγαν να κυνηγήσουν ένα αγριογούρουνο. Την έδωσε στον 14χρονο φερόμενο δράστη, πήγε ο θανών να τρομάξει το γουρούνι για να έρθει προς το μέρος τους, βγήκαν μαζί με το γουρούνι και η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε».

Ο δικηγόρος του τονίζει μιλώντας στο newsit.gr ότι το ανήλικο αγόρι «είναι σε άθλια κατάσταση, άθλια. Το μόνο που ζητάει είναι την μαμά του και τον μπαμπά του» και προσθέτει ότι «είναι πολύ ευαίσθητη η θέση μου, δεν του κάνω κάποια προετοιμασία, πάω μόνο και βλέπω αν είναι καλά, αν έχει φάει, αν έχει κοιμηθεί. Παιδί 14 ετών στα κρατητήρια; Είναι απάνθρωπο».

Έγινε η κηδεία του 17χρονου

Σε βαρύ κλίμα έγινε χθες το πρωί η κηδεία του 17χρονου Φώτη στο νεκροταφείο της Μάνδρας, στον ιερό ναό της Παναγίτσας, με τον δικηγόρο του 14χρονου να δηλώνει ότι «το παιδί δεν γνωρίζει ότι έγινε η κηδεία του αδερφού του. Δεν ξέρω λεπτομέρειες αλλά δεν έχει αντιληφθεί καν τι έχει συμβεί, δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει πεθάνει ο αδερφός του».

Στον 14χρονο έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή με τους γονείς να μην μπορούν να πιστέψουν το δράμα που ζουν για δεύτερη φορά, καθώς δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια όταν ένα από τα 9 τους παιδιά, είχε χάσει την ζωή του από φωτιά σε ηλικία 2 ετών.

Πηγή: newsit.gr