Τετάρτη 8 Απριλίου 2020
x

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Ο υπεύθυνος της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια τόνισε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα εγκληματεί βάζοντας συνεχή εμπόδια στην επένδυση αυτή.

Έγκλημα χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια Γιάννης Μανιάτης, την άρνηση της κυβέρνησης να αδειοδοτήσει την επένδυση των μεταλλείων Χαλκιδικής.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα εγκληματεί σε βάρος του μέλλοντος της χώρας και των πολιτών, βάζοντας συνεχή εμπόδια στην επένδυση αυτή. Δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν πράξη τις ιδεοληψίες και την εχθρότητά τους, σε βάρος των επενδύσεων της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η επένδυση στα μεταλλεία Χαλκιδικής αποτελεί τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση στη χώρα και πρόκειται να ξεπεράσει το 1 δις. € ενώ ακόμα συνεισφέρει κάθε χρόνο 100 εκατ. € στην εθνική οικονομία, 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας και περίπου 5.000 έμμεσες θέσεις.

«Το 2011 εμείς αδειοδοτήσαμε αυτή την επένδυση με τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους. Επτά φορές το Συμβούλιο Επικρατείας έχει δικαιώσει την απόφαση μας» είπε τέλος. 

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ