Skip to main content

Μανιάτης: Μόνο ο Σταθάκης αρνείται την αδειοδότηση στις Σκουριές

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι η διαδικασία αδειοδότησης έχει ξεκινήσει από το 2011 και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν εισηγηθεί υπέρ της αδειοδότησης.

"Γιατί η κυβέρνηση δεν ρωτά το Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που έχει πραγματοποιήσει αυτοψίες στα ορυχεία", διερωτήθηκε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης.

Όπως είπε επί δικής του υπουργίας οι επιθεωρητές είχαν πάει 4-5 φορές στα μεταλλεία και σύμφωνα με πληροφορίες του άλλες τόσες έχουν πάει και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι η διαδικασία αδειοδότησης έχει ξεκινήσει από το 2011 και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν εισηγηθεί υπέρ της αδειοδότησης, ενώ όπως σημείωσε μόνο ο υπουργός την αρνείται.

Πρότεινε να διεξαχθεί συζήτηση όλων των εμπλεκομένων φορέων στη Βουλή και να μεταδοθεί από το κανάλι της Βουλής, ώστε να μπορέσουν να ενημερωθούν οι πολίτες. Κάλεσε επίσης τον κ. Τσίπρα να απαντήσει στη σχετική ερώτηση που του έχει υποβάλει, την Παρασκευή το πρωί στην ώρα του πρωθυπουργού.