Skip to main content

Μανιφέστο αποχώρησης από Ανανεωτικούς

Ανακοίνωση με την οποία εξηγεί τους λόγους της ανεξαρτητοποίησης των τεσσάρων βουλευτών της από το ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε η «Ανανεωτική Πτέρυγα», κάνοντας λόγο για αναγκαία πράξη ευθύνης.
Ανακοίνωση με την οποία εξηγεί του λόγους της ανεξαρτητοποίησης των τεσσάρων βουλευτών της από το ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε η «Ανανεωτική Πτέρυγα», κάνοντας λόγο για αναγκαία πράξη ευθύνης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η ανεξαρτητοποίηση των τεσσάρων ανανεωτικών βουλευτών μας, Φώτη Κουβέλη, Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού από το ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτεί την έναρξη της πορείας ανασυγκρότησης της ανανεωτικής αριστεράς».

Επισημαίνεται πως «η κίνηση αυτή εκφράζει τις προσδοκίες πολλών προοδευτικών πολιτών, που ζητούν μια σύγχρονη, αριστερή, οικολογική πολιτική και υπεύθυνες απαντήσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της οικονομικής και πολιτικής κρίσης της χώρας».

Σύμφωνα με την «Ανανεωτική Πτέρυγα», η ανεξαρτητοποίηση των τεσσάρων βουλευτών αποτελεί αναγκαία πράξη ευθύνης, σύμφωνη με τη βούληση των ψηφοφόρων, που έστειλαν στη Βουλή τους βουλευτές τους για να προβάλλουν και να υπηρετούν τις ανανεωτικές, αριστερές, ιδέες και όχι τον αριστερισμό, ενώ σημειώνεται πως η επιλογή αυτή «ήταν επιβεβλημένη ύστερα από τις αποφάσεις του Συνεδρίου του ΣΥΝ στο οποίο η ηγεσία του επιβεβαίωσε τη διάχυση στο ΣΥΡΙΖΑ και επιπλέον απαίτησε να σιωπήσουμε».

«Ο ευρύς κόσμος της ανανεωτικής αριστεράς δεν κοιτά προς τα πίσω, προτάσσει τις επείγουσες πολιτικές ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας και κινητοποιείται παντού για την ανασυγκρότηση του αριστερού ανανεωτικού χώρου», καταλήγει η «Ανανεωτική Πτέρυγα».