Skip to main content

Μανωλόπουλος: Αισιοδοξία για το εμβόλιο Pfizer- Πότε θα έρθει Ελλάδα

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κου Μανωλόπουλου είναι η πρώτη σημαντική η εξέλιξη και σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας.

Όλα τα δεδομένα είναι θετικά, φαίνεται να είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην μάχη κατά του κορωνοιού, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Εύαγγελος Μανωλόπουλος, Καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, αναφορικά με τις ανακοινώσεις την Pfizer για 90% αποτελεσματικότητα του εμβολίου πάνω στο οποίο εργάζεται.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κου Μανωλόπουλου είναι η πρώτη σημαντική η εξέλιξη και σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας.

«Νομίζω τα δεδομένα ασφάλειας θα ανακοινωθούν μέσα στον Νοέμβρη και προβλέπεται να είναι θετικά. Απ' ότι φαίνεται η έγκριση θα δοθεί ακόμη και μέσα στο 2020» ανέφερε ο Καθηγητής προσθέτοντας πως η Pfizer έχει ήδη μεριμνήσει για αποθήκευση αρκετών δόσεων.

«Με την ταχύτητα που κινούνται τα πράγματα, τολμώ να πω, χωρίς να έχω εσωτερική ενημέρωση, πως μπορεί και από τον Φεβρουάριο να αρχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα κάποιες δόσεις», πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τον κο Μανωλόπουλο η μάχη με την πανδημία δεν είναι κάτι που θα τελειώσει αμέσως αλλά θα πάρει αρκετό χρόνο, εντούτοις θα πρέπει να αρχίσουμε ήδη να νιώθουμε μια εσωτερική ελευθερία αφού δεν είμαστε πια «σε ένα τούνελ χωρίς τέλος».

«Αυτή η είδηση σημαίνει ότι είναι πια θέμα χρόνου κι έχουμε βάσιμες ελπίδες να βγούμε από αυτή την ιστορία», κατέληξε.