Skip to main content

Μάνος ΑΕΒΕ: Στροφή στα βιοκαύσιμα

Η επιχείρηση, η οποία όλα αυτά τα χρόνια διαδραμάτιζε σημαίνοντα ρόλο στην ελληνική αγορά σπορελαίων, εξελίσσεται σε παραγωγό βιοκαυσίμων.
Η «κρίση ταυτότητας» που εκδηλώθηκε πέρυσι και μαίνεται ακόμη στην αγορά των σπορελαίων, μετά τον εντοπισμό επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία εισαγομένων πρώτων υλών, ωθεί την ιστορική βιομηχανία βαμβακελαίων Μάνος ΑΕΒΕ στην αναζήτηση νέου, βασικού πεδίου δραστηριότητας.

Η επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε πριν από 75 χρόνια και όλα αυτά τα χρόνια διαδραμάτιζε σημαίνοντα ρόλο στην ελληνική αγορά σπορελαίων, αποτελώντας μεταξύ άλλων προμηθευτή κορυφαίων εταιρειών διάθεσης επώνυμων ελαιουργικών προϊόντων, εξελίσσεται σε παραγωγό βιοκαυσίμων.

«Έχουμε ολοκληρώσει επένδυση της τάξεως των πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε εγκαταστάσεις μας στον Βόλο και είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε την παραγωγή βιοκαυσίμων», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Μάνος ΑΒΕΕ, Σωτήρης Σωτηριάδης.

Η εταιρεία επλήγη σοβαρά από την κρίση που εκδηλώθηκε το προηγούμενο έτος στην αγορά σπορελαίων. Οι πωλήσεις της το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2008 - Ιουνίου 2009 συρρικνώθηκαν στα 9,20 εκατ. ευρώ, έναντι 22,76 εκατ. ευρώ την αμέσως προηγούμενη δωδεκάμηνη οικονομική χρήση, υποχωρώντας σε επίπεδα που καθιστούν ζημιογόνο τη συνέχιση της εν λόγω δραστηριότητας ως βασικής. Οι ζημιές το προαναφερθέν δωδεκάμηνο ξεπέρασαν τα 2,33 εκατ. ευρώ, ενώ οι τραπεζικές υποχρεώσεις υπερέβησαν τα 20 εκατ. ευρώ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ