Skip to main content

Μάντζος: Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζονται μέτωπα γιατί ενοχλεί η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ

«Η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και η ευδιάκριτη ιδεολογική του ταυτότητα ενοχλεί και χαλάει το αφήγημα των συγκυβερνήσεων» είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Το μόνο μεγάλο θέμα είναι η θεσμική κρίση που πρέπει να διερευνηθεί, η απόπειρα παγίδευσης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη και η παρακολούθηση του από την ΕΥΠ. Όλα τα υπόλοιπα είναι απόπειρες μεταφοράς του ζητήματος από τις πραγματικές του διαστάσεις στο πεδίο του παραπολιτικού», τόνισε ερωτηθείς εάν έχει δημιουργηθεί ένα μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στο θέμα των παρακολουθήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

«Όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες πλην της ΝΔ υπερψήφισαν το αίτημά μας για Εξεταστική Επιτροπή Όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολίτες έχουν θορυβηθεί. Γιατί πρέπει η ΝΔ να φαντάζεται μέτωπα αντι-Μητσοτάκη; Γιατί πριν 2 μήνες ο ΣΥΡΖΑ να φαντάζεται αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο;», διερωτήθηκε, και απάντησε λέγοντας ότι αυτή η στάση «βολεύει το δικό τους αφήγημα». «Τόσο ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνουν αφηγήματα κατά το δοκούν και καιροσκοπικά για να χτυπήσουν την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ. Η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και η ευδιάκριτη ιδεολογική του ταυτότητα, ενοχλεί και χαλάει το αφήγημα των συγκυβερνήσεων, των συνεργασιών, των μετώπων», εξήγησε.

«Μέτωπο με ποιους;», αναρωτήθηκε ο κ. Μάντζος. «Δεν ξεχνάμε τα παιχνίδια με του θεσμούς στα ΜΜΕ, στη Δικαιοσύνη, ούτε την εργαλειοποίηση των θεσμών από τη κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου», υπογράμμισε στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος μίλησε για «δικαίωση του ΠΑΣΟΚ» με την υπερψήφιση της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «και της επιλογής μας να κινηθούμε θεσμικά, τόσο στο επίπεδο της Δικαιοσύνης όσο και στο επίπεδο της Βουλής». «Είναι δικαίωση της επιλογής μας, μια πρώτη μεγάλη αρχή στη διερεύνηση της υπόθεσης. Λυπηρό και προβληματικό ότι η ΝΔ δήλωσε “παρών” το οποίο εκλαμβάνεται ως “απών”, και μάλλον δήλωσε απούσα από την προσπάθεια να πέσει άπλετο φως», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «υποκριτική και εξοργιστική», εκτός από «αντιθεσμική και νομικά εσφαλμένη» την επιχειρηματολογία ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης αρνήθηκε κατ΄ ιδίαν ενημέρωση για την υπόθεση της παρακολούθησής του κινητού του τηλεφώνου.