Skip to main content

Μαραντόνα: Αν είχα ακόμα μια μέρα θα ήθελα να ήμουν με τη μητέρα μου

Λίγο πριν τα 60α του γενέθλια έδωσε την τελευταία του συνέντευξη κι εκεί φρόντισε να πει στα εκατομμύρια οπαδούς του πως είναι ευτυχισμένος

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σόκαρε τον πλανήτη, έφυγε από τη ζωή στα 60 του χρόνια, όμως λίγες εβδομάδες πριν αποκάλυπτε σε συνέντευξή του τη μεγάλη του ευχή. Λίγο πριν τα 60α του γενέθλια έδωσε την τελευταία του συνέντευξη στην Clarin κι εκεί φρόντισε να πει στα εκατομμύρια οπαδούς του πως είναι ευτυχισμένος.

Διαβάστε ακόμη: Μαραντόνα: Το αντίο της Νάπολι στον δικό της Ντιέγκο

Συγκεκριμένα ανέφερε στη τελευταία συνέντευξή του:

Ποιο ήταν το καλύτερο και χειρότερο πράγμα που σου συνέβη στη ζωή σου; Λυπάσαι για κάτι;

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Το ποδόσφαιρο μου έδωσε όλα όσα έχω, περισσότερα από ό, τι φανταζόμουν ποτέ. Και αν δεν είχα αυτόν τον εθισμό θα μπορούσα να έπαιζα πολύ περισσότερο. Αλλά σήμερα είναι παρελθόν, είμαι καλά και αυτό που λυπάμαι περισσότερο είναι που δεν έχω τους γονείς μου. Πάντα κάνω αυτήν την ευχή, μια ακόμη μέρα με την Τότα (σ.σ. η μητερά του που πέθανε το 2011), αλλά ξέρω ότι από τον ουρανό είναι περήφανη για μένα και ότι ήταν πολύ χαρούμενη».

Σήκωσε το ποτήρι και κάνε μια ευχή για την Αργεντινή:

«Η ευχή μου είναι αυτή η πανδημία να περάσει το συντομότερο δυνατόν και η Αργεντινή μου να προχωρήσει. Θέλω όλοι οι Αργεντινοί να είναι καλά, έχουμε μια όμορφη χώρα και πιστεύω ότι ο Πρόεδρος μας θα μπορέσει να μας βγάλει από αυτή την κρίση. Με κάνει πολύ στεναχωρημένο όταν βλέπω παιδιά που δεν έχουν αρκετό φαγητό, ξέρω πώς είναι να πεινάς, ξέρω πώς είναι να νιώθεις όταν δεν τρως για αρκετές ημέρες και αυτό δεν μπορεί να συμβεί στη χώρα μου. Αυτή είναι η επιθυμία μου, να βλέπω τους Αργεντινές χαρούμενους, με δουλειά και φαγητό κάθε μέρα».

-Η πανδημία σας χτύπησε: ο γαμπρός σου πέθανε, η αδερφή σου Λίλη επηρεάστηκε κι έπρεπε επίσης να είσαι σε καραντίνα. Φοβάσαι τον κορωνοϊό;

«Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε εμάς, δεν είδα ποτέ κάτι παρόμοιο.. Ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσει σύντομα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν περνούν καλά, πολλοί άνθρωποι που είχαν μείνει χωρίς δουλειά, που δεν έχουν αρκετό φαγητό. Ελπίζω ότι ο Πούτιν θα τα καταφέρει, είμαι βέβαιος ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει εμβόλιο».

Νιώθεις πώς αλλάζουν τα πρόσωπα των ανθρώπων όταν σε πλησιάζουν, σε βλέπουν ή σε αγγίζουν;

«Θα είμαι αιώνια ευγνώμων στους ανθρώπους. Κάθε μέρα με εκπλήσσουν, αυτό που βίωσα σε αυτήν την επιστροφή στην Αργεντινή δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ξεπέρασε αυτό που μπορούσα να φανταστώ. Επειδή ήμουν έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα και μερικές φορές αναρωτιέσαι αν οι άνθρωποι θα με αγαπούν ακόμα, αν θα συνεχίσουν να αισθάνονται το ίδιο. Όταν μπήκα στο γήπεδο στη Χιμνάσια την ημέρα της παρουσίασης ένιωσα ότι η αγάπη από τους ανθρώπους δεν θα τελειώσει ποτέ»

Πώς αντιμετώπισες την υπόθεση Μέσι - Μπαρτομέου - Μπαρτσελόνα; Τι θα έκανες στη θέση του;

«Ήξερα ότι αυτό θα τελείωνε άσχημα και νόμιζα ότι ο Λίο θα έφευγε. Μου συνέβη επίσης. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι μια εύκολη ομάδα, είναι εκεί για πολλά χρόνια και δεν του φέρεται όπως του άξιζε. Τους έδωσε τα πάντα, τους πήγε στην κορυφή και μια μέρα ήθελε να βγει για να αλλάξει αέρα και είπαν όχι. Δεν το έκαναν αυτό στη Νάπολη».