Skip to main content

Μαραθώνιος σχολικής ανακύκλωσης στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος, «Πάμε Ανακύκλωση», συλλέχθηκαν 3.019 κιλά χαρτί, 56 κιλά αλουμίνιο και 30 κιλά μπαταρίες, μέσα σε 5 μήνες

Το 2019 ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης ξεκίνησε μια σημαντική πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης - επιβράβευσης πολιτών, με τη λειτουργία της δημοτικής διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης (www.followgreen.gr/ampelokipi-menemeni) που ενώνει πολίτες - τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία, με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία, όπως τη χαρακτηρίζει ο δήμος, του πρώτου κύκλου, όταν σε διάστημα 5 μηνών συλλέχθηκαν 3.019 κιλά χαρτί, 56 κιλά αλουμίνιο και 30 κιλά μπαταρίες, το πρόγραμμα με τον τίτλο «Πάμε Ανακύκλωση» επιστρέφει στα δημοτικά σχολεία του Δήμου τα οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρόκειται να «διαγωνιστούν» με κοινό στόχο κανένα ανακυκλώσιμο υλικό να μην πάει χαμένο.

Η πρώτη ενημερωτική δράση σχολείου πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28/1/2020 στις 12μ.μ. στο 4ο Δημοτικό Αμπελοκήπων (28ης Οκτωβρίου 79, Αμπελόκηποι) παρουσία του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου και των αρμόδιων παραγόντων του δήμου.