Skip to main content

Μαραθώνιος στη Θεσσαλονίκη: Οι άνδρες και γυναίκες που τερμάτισαν πρώτοι στα 5 χλμ (vids)

Την κορδέλα στους άνδρες έκοψε πρώτος ο Αντ. Παπαδημητρίου ενώ στις γυναίκες πρώτευσε η Αν,. Μαρινάκου - Ποιοι ανέβηκαν σε βάθρο, δείτε τις απονομές

Την κορδέλα στην κατηγορία ανδρών στα 5.000 μέτρα του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου Θεσσαλονίκης έκοψε πρώτος ο Αντώνης Παπαδημητρίου ενώ στην κατηγορία γυναικών η Αναστασία Μαρινάκου ήταν αυτή που έφτασε πρώτη στον τερματισμό στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο αγώνας δρόμου εκκίνησε στις 12 από το Δημαρχείο ενώ μετά από 16 περίπου λεπτά έφτασε πρώτος ο Αντώνης Παπαδημητρίου ενώ τέσσερα περίπου δευτερόλεπτα αργότερα τερμάτισε και η Αναστασία Μαρινάκου.

Δεύτερος στην κατηγορία των ανδρών τερμάτισε ο Γιώργος Βάλιος ενώ τρίτος ο Κέλμοτ Λιούι από τη Γερμανία. Στην κατηγορία των γυναικών την Αναστασία Μαρινάκου ακολούθησαν η Βασιλική Καλλιμογιάννη και η Αριάδνη Αργυριάδη.

Στον Αντώνη Παπαδημητρίου το βραβείο απένειμε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ενώ στην Αναστασία Μαρινάκου ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Με τη σειρά της η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη βράβευσε τη Βασιλική Καλλιμογιάννη ενώ η βουλεύτρια Α Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη, την Αριάδνη Αργυριάδη.

Την απονομή πλαισίωσαν μουσικά και το συγκρότημα Batala Salonica που σε έντονους ρυθμούς έδωσαν το τέμπο της λήξης του μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος.