Skip to main content

Μάρδας: Ετοιμάζω μυθιστόρημα που θα δίνει άλλη προσέγγιση της ιστορίας

Το να γίνει μία επιτροπή για το συγκεκριμένο θέμα, είναι μία από τις προβλέψεις της όλης διαδικασίας που υπάρχει στη Βουλή, ανέφερε ο βουλευτής.

«Ετοιμάζω ένα μυθιστόρημα, το οποίο θα βγει του χρόνου κι εκεί οι αναγνώστες θα δουν μια άλλη προσέγγιση της όλης ιστορίας», αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6, ο κ. Μάρδας ανέφερε: «Εγώ είχα απαντήσει στον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Είχα πει σε κυβερνητικό συμβούλιο για τα 20 δις της ΕΚΤ, που είχε πει να μπούμε να τα πάρουμε, ότι αυτά τα χρήματα, είναι αποθηκευμένα δεν είναι δικά μας. Τι, θα γίνουμε κλέφτες; Του είπα, ότι κι αν τα πάρουμε θα καλύψουμε 4-5 μήνες αναγκών, αλλά την επόμενη μέρα θα είχε κοπεί η πρόσβαση από οποιοδήποτε διατραπεζικό σύστημα πληρωμών της Ευρώπης. Δεν ήταν δικά μας αυτά τα χρήματα».

«Είχα πει ότι είναι γελοία η πρόταση Λαφαζάνη, γιατί θα χρειαστεί να τυπώσουμε δραχμές. Του είχα πει μάλιστα να πάμε στη Βόρεια Κορέα, που τυπώνουν 100δόλλαρα, να τυπώσουν και σε μας!», συνέχισε. Όπως είπε, «αυτό ήταν μία γελοιότητα της στιγμής. Αρνήθηκε μάλιστα μετά ότι το είπε, αλλά εγώ είπα ότι το είπε στο κυβερνητικό συμβούλιο».

«Ουδείς επικρότησε στο τότε κυβερνητικό συμβούλιο την πρόταση να πάρουμε τα 16 δις της ΕΚΤ. Δεν θυμάμαι αν ήταν παρών ο Βαρουφάκης στο συγκεκριμένο κυβερνητικό συμβούλιο, γιατί ήταν αμέσως μετά το δημοψήφισμα. Αν γινόταν κάτι παραπάνω, από μία απλή συζήτηση, η οποία δεν είχε κάποια σημασία, θα γινόταν αμέσως γνωστό στον Τύπο, όπως γίνεται συνήθως», εξήγησε ο κ. Μάρδας.

«Αν ο Λαφαζάνης λέει ότι δεν είπε κάτι τέτοιο, για το Νομισματοκοπείο, ψεύδεται, το λέω καθαρά. Είχε πει να μπουκάρουμε στο νομισματοκοπείο και να πάρουμε τα λεφτά! Με κεφαλαία και υπογραμμισμένα τα είπε, και του απάντησα θα τα δείτε και στο μυθιστόρημα. […] Ο Στρατούλης για μένα ήταν αξιοπρεπής πολιτικός και σοβαρός. Δε θυμάμαι να αναφέρθηκε ουδέποτε σε νομισματοκοπεία», επεσήμανε.

Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε επίσης «πριν από το δημοψήφισμα δεν είχε ακουστεί το παραμικρό, πουθενά, για τα 20 δις της ΕΚΤ από τον Λαφαζάνη. Ο Πάνος Καμμένος γνώριζε τι γινόταν, γιατί συμμετείχε σε όλα τα υπουργικά και κυβερνητικά συμβούλια».

«Το να γίνει μία επιτροπή στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα, είναι μία από τις προβλέψεις της όλης διαδικασίας που υπάρχει στη Βουλή», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει συζήτηση ότι κάναμε καλά που μείναμε στην Ευρώπη».

Και ο κ. Μάρδας κατέληξε: «Δεν υπήρχε άλλος δρόμος για τη χώρα από το να μείνουμε στην Ε.Ε. Η επιλογή ήταν απλή για το δημοψήφισμα: ή μέναμε Ευρώπη και υπογράφαμε συμφωνία ή δεν υπογράφαμε τη συμφωνία, βγαίναμε από το ευρώ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το νόημα του δημοψηφίσματος όμως τότε, ήταν ότι αλλάζουμε ή επιδιώκουμε να αλλάξουμε τους όρους της διαπραγμάτευσης».