Skip to main content

Marfin Egnatia Bank: Απορρόφηφη από την κυπριακή Marfin Popular Bank

Την απορρόφηση της Marfin Egnatia Bank από την κυπριακή Marfin Popular Bank ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.
Την απορρόφηση της Marfin Egnatia Bank από την κυπριακή Marfin Popular Bank ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας που πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δι΄αντιπροσώπου 4 μετόχων που εκπροσωπούσαν ποσοστό 97,02645% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Κατά τη συζήτηση συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως ως ακολούθως:

1. Εγκρίθηκε ομόφωνα η Διασυνοριακή Συγχώνευση δι΄απορροφήσεως της ελληνικής ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία "MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" από την κυπριακή δημόσια εταιρία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία "MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD" σύμφωνα με τις διατάξεις της Οδηγίας 2005/56/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26.10.2005, η οποία ενσωματώθηκε στο Κυπριακό δίκαιο με τον περί Εταιρειών (τροποποιητικό) (Αρ. 4) Νόμο του 2007 και στο Ελληνικό δίκαιο με το Νόμο 3777/2009 ("Διασυνοριακές Συγχωνεύσεις Κεφαλαιουχικών Εταιρειών και άλλες διατάξεις") καθώς και εν γένει την Κυπριακή (ιδίως τα άρθρα 198 - 201ΚΔ του περί Εταιρειών Νόμου) και Ελληνική (ιδίως τα άρθρα 68 παρ. 2 και 69-77α. του Κ.Ν. 2190/1920 περί Ανωνύμων Εταιρειών) νομοθεσία.

2. Υποβλήθηκαν στη γενική συνέλευση και εγκρίθηκαν ομόφωνα η Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Απορροφώσας Εταιρίας, η Έκθεση και οι Δηλώσεις Ανεξάρτητου Ελεγκτικού Οίκου σχετικά με τις αποτιμήσεις των συγχωνευόμενων εταιρειών και τη σχέση ανταλλαγής των μετοχών κατά τις παραγράφους 4.1.4.1.1. και 4.1.4.1.3. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και ο Ισολογισμός Μετασχηματισμού της Τράπεζας της 30.6.2009.

3. Εγκρίθηκαν ομόφωνα το Κοινό Σχέδιο Διασυνοριακής Συγχώνευσης δι΄ απορροφήσεως της ελληνικής ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία "MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" από την κυπριακή δημόσια εταιρία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία "MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD", καθώς και η Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου (στην οποία προσαρτήθηκε η γνώμη των εκπροσώπων των εργαζομένων) και η Έκθεση του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα (άρθρα 5 και 6 του Ελληνικού Νόμου 3777/2009).

4. Εξουσιοδοτήθηκαν ομόφωνα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Ηρακλής Κουνάδης και το Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ και νομικός σύμβουλος του Ομίλου κ. Φώτιος Καρατζένης, ενεργώντας έκαστος εξ αυτών μεμονωμένα και χωρίς τη σύμπραξη του άλλου, για την υπογραφή οιασδήποτε σύμβασης, δικαιοπραξίας ή δήλωσης και εν γένει την διενέργεια κάθε αναγκαίας πράξης για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

5. Εγκρίθηκε ομόφωνα η εκλογή του κ. Ηρακλή Κουνάδη ως Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση της παραιτηθείσας κας Ανδρονίκης Πλακομιχελάκη που αποφασίσθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του της 30.9.2009

Δεν συζητήθηκαν λοιπά θέματα και Ανακοινώσεις.