Skip to main content

Σχοινάς: Με ενισχυμένους πόρους η Ελλάδα αλλάζει ενώ η Ευρώπη στηρίζει

Η παρέμβαση του αντιπροέδρου της Κομισιόν έγινε μέσω twitter με αφορμή διαδικτυακή εκδήλωση νέων αγροτών για το μέλλον της γεωργίας, στη Λάρισα

"Με ενισχυμένους πόρους για ποιοτική γεωργία και τρόφιμα, πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, η Ελλάδα αλλάζει, η Ευρώπη στηρίζει", τόνισε με ανάρτησή του στο twitter o αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς με αφορμή τη διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώθηκε με νέους αγρότες της Λάρισας.

Η συζήτηση αφορούσε το μέλλον της γεωργίας στη Θεσσαλία και την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Όπως σημείωσε ο κ. Σχοινάς, η συζήτηση αυτή στόχο έχει να συζητηθούν θέματα που αφορούν την Γεωργία όχι σε ένα πολιτικό κενό, αλλά να γίνεται επικεντρωμένη σε εκείνες τις κοινοτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν τόσο στο παρελθόν, αλλά και θα εφαρμοστούν στο μέλλον.

Η συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης πρέπει να γίνει έξω από τις Βρυξέλλες, είπε ο κ. Σχοινάς και τόνισε πως η Κοινή μας Αγροτική Πολιτική και η Θεσσαλία είναι στο επίκεντρο της ψηφιακής και πράσινης ανάκαμψης. Υπογράμμισε ακόμη πως η γεωργία και η ΚΑΠ αφορούν κυρίως την Θεσσαλία αλλά δεν είναι το μόνα θέματα διότι έχει πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες στην βιομηχανία, στα logistics και μπορεί να γίνει κόμβος μεταφορών αν δεν είναι ήδη κόμβος μεταφορών.