Skip to main content

Μαρία Κομπατσιάρη στη Vwoman: Τέχνη είναι η διαρκής αναζήτηση

Η εικαστικός Μαρία Κομπατσίαρη ανοίγει το σπίτι, το εργαστήριο της και τη καρδιά της στη Vwoman παρέα με τα «Χαϊκού» της

Λένε πως η ψυχή ενός καλλιτέχνη αποτυπώνεται στα έργα του. Στην περίπτωση της Μαρίας Κομπατσιάρη δεν περιμένεις τίποτα διαφορετικό από το να γνωρίσεις ένα υπέροχο άνθρωπο. Αν τα έργα της σε συναρπάζουν, η προσωπικότητά της σε μαγεύει.

Μας υποδέχτηκε στο σπίτι της και στο εργαστήριο της εκεί όπου εργάζεται για τις νέες εκθέσεις και projects. Μία από τις τελευταίες ατομικές εκθέσεις υπήρξε η εκπληκτική έκθεση «μολυβδόβουλα» που πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό Μουσείου και την εγκαινίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Αν και λόγω της πανδημίας, πολλές προγραμματισμένες εκθέσεις της αναβλήθηκαν εκείνη δεν σταματά να δημιουργεί και να ονειρεύεται τους χώρους που θα μπορούσε να παρουσιάσει τη δουλειά της.

Για την Μαρία Κομπατσιάρη κάθε υλικό αποτελεί πηγή έμπνευσης και του δίνει ζωή με ένα μαγικό τρόπο.

Παλιές χρυσοκέντητες κορδέλες που θα μπορούσαν να κοσμούν ιερατικά άμφια μετουσιώθηκαν σε «λάβαρα», ενώ μια σειρά μικρών διαστάσεων χαρτόνια μεταμορφώθηκαν σε έργα τέχνης που συνοδεύουν τα «Χαϊκού» της.Τα «Χαϊκού» ,όπως μας πληροφόρησε, είναι η μικρότερη ποιητική φόρμα στον κόσμο, ιαπωνικής προέλευσης με 17 συλλαβές σε σχηματισμό τριών στίχων. Τα ποιήματα, τα συνθέτει καθημερινά και τα αναρτεί σαν μια εικαστική καλημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στους διαδικτυακούς συνοδοιπόρους προσφέρει σταθερά φωτογραφίες από την υπέροχη θέα του μπαλκονιού της στο Θερμαϊκό.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Μαρίας Κομπατσιάρη στη Vwoman.gr