Skip to main content

Μ. Λεπενιώτη: Ποια είναι η πρόεδρος του δικαστηρίου που καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή

Η Μαρία Λεπενιώτη, που από πέρσι έχει προαχθεί σε αρεοπαγίτη, εισήλθε στο δικαστικό Σώμα το 1984 σε ηλικία 26 ετών. Τι λέει ο νομικός κόσμος.

«Ο,τι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή η Δικαιοσύνη»: Μ' αυτές τις λέξεις ο νομικός κόσμος περιγράφει την κυρία Μαρία Λεπενιώτη, την πρόεδρο του δικαστηρίου που έκρινε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Όλοι της αναγνωρίζουν ότι κατάφερε να χειρισθεί με απόλυτη ισορροπία την υπόθεση, σήκωσε το βάρος μιας διαδικασίας που κράτησε πεντέμισι χρόνια και κατόρθωσε να εκτονώσει τις εντάσεις στις δύσκολες στιγμές στη διάρκεια της δίκης.

Η κ. Λεπενιώτη, που από πέρσι έχει προαχθεί σε αρεοπαγίτη, εισήλθε στο δικαστικό Σώμα το 1984 σε ηλικία 26 ετών. Είναι άριστη νομικός με μεταπτυχιακό τίτλο στο αστικό και εργατικό δίκαιο. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Κατά τη διάρκεια της δίκης προήχθη από εφέτη σε πρόεδρο εφετών και πριν λίγο καιρό σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Στο παρελθόν έχει χειριστεί πολλές ιδιαίτερες δίκες, όπως το αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος», δίκες εκβιαστών, τη δίκη για εξοπλιστικά με βασικό κατηγορούμενο πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου κ.α .

Πριν από 32 χρόνια η κ. Λεπενιώτη ήταν η ανακρίτρια που είχε χειριστεί την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του Δημήτρη Κουσουρή από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το τότε στέλεχος της Αντώνη Ανδρουτσόπουλο ή «Περίανδρο».

Πηγή: protothema.gr