Skip to main content

Μαρία Μήτσιου: Μία σύγχρονη γυναίκα που κατακτά τα όνειρά της

Η διδάκτωρ ΑΠΘ, διδάσκουσα ΔΙΠΑΕ, πολιτευτής και πρόεδρος της Π.Ε.Π.Γ.Α.Σ. μοιράζεται με τη Vwoman τις σκέψεις και τις απόψεις της.

Της Σοφίας Αποστολίδου

H επιθυμία της Μαρίας Μήτσιου να ασχοληθεί με την εκπαίδευση ήταν νομοτελειακή, καθώς προέρχεται από οικογένεια εκπαιδευτικών. Σπούδασε την Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο ΑΠΘ με κατεύθυνση την Ειδική Αγωγή-Θεραπευτική Άσκηση και έκανε διδακτορική διατριβή στο εργαστήριο Αθλητιατρικής της ΣΕΦΑΑ ΑΠΘ. Σήμερα ούσα διδάσκουσα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος έχει ως στόχο να εμπνέει τους φοιτητές της.

Η Π.Ε.Π.Γ.Α.Σ.-η μοναδική αθλητική γυναικεία Ένωση με επιστημονικό υπόβαθρο- στην οποία είναι πρόεδρος, μπήκε στην ζωή της σε συνέχεια της διδακτορικής της διατριβής και της συμμετοχής της στο Δ.Σ. του Α.ΠΘ.

Σε ηλικία μόλις 23 ετών, η Μαρία Μήτσιου, υπήρξε η νεότερη πολιτευθείσα στις Περιφερειακής Εκλογές. Ακολούθησε η συμμετοχή της στις εθνικές εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης. Στόχος της είναι να μπορεί να προσφέρει στους συνανθρώπους της, γι’ αυτό και ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό. Τελευταία της ιδιωτική πρωτοβουλία, υπήρξε το «Μίλα, μη φοβάσαι» –μία δράση κατά του σχολικού εκφοβισμού-στην οποία συμμετείχαν πάνω από 5.000 μαθητές. Δηλώνει παρούσα και έτοιμη να αγωνιστεί για ένα ομορφότερο μέλλον.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Μαρίας Μήτσιου στη Vwoman.gr