Skip to main content

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λύνει εκκρεμότητες που κανένας δεν τόλμησε να κοιτάξει

«Αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα και το κυριότερο προσπαθεί να βάλει τάξη σε χυδαία φαινόμενα», σημείωσε ο ο γραμματέας της ΝΔ

"H κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λύνει εκκρεμότητες που ποτέ κανένας δεν τόλμησε καν να κοιτάξει. Αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα και το κυριότερο προσπαθεί να βάλει τάξη σε χυδαία φαινόμενα. Αναφέρομαι λοιπόν στην προσπάθεια αυτών που μείωσαν τις ποινές ακόμα και τους βιαστές, αυτών που με νομοθετικές παρεμβάσεις αποφυλάκισαν τους πιο βαρείς εγκληματίες, να πετάξουν λάσπη στη Νέα Δημοκρατία", είπε ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης στην ομιλία του στη σύνοδο των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποκαθιστώντας με νομοθετικές παρεμβάσεις αυτές τις ποινές, ενθάρρυνε τα θύματα να μιλήσουν, άλλάξε το νομοθετικό πλαίσιο, έφτιαξε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας "και οι άνθρωποι αυτοί που έκαναν όλα όσα προανέφερα και πολλά χειρότερα, προσπαθούν να πετάξουν λάσπη στη Νέα Δημοκρατία".

Και συνέχισε: "Να είστε πολύ υπερήφανοι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία και να μην αφήσετε κανέναν να σπιλώσει, να στοχοποίησει αυτή την παράταξη. Κουβαλάμε μια πολύ βαριά κληρονομιά και έχουμε απέναντι μας ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν όριο στην πολιτική αντιπαράθεση. Έχουν στοχοποιήσει προσωπικά ανθρώπους".

Ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ αναφέρθηκε και στις επισκέψεις του σε όλη την Ελλάδα. "Δεν μένουμε μόνο σε κλειστές κομματικές συναντήσεις -οι οποίες είναι πολύ σημαντικές και όλο και περισσότερο ανοίγουν- αλλά μιλάμε με την κοινωνία. Καλούμε όλο και περισσότερο συμπολίτες μας, χωρίς περιορισμό, χωρίς φόβο, να μας πούνε για τα προβλήματά τους", υπογράμμισε.

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε επίσης ότι αυτά τα τρία χρόνια και σε δύσκολες συνθήκες για όλη την ανθρωπότητα μειώθηκε η ανεργία, μεγάλες εταιρείες επένδυσαν στην Ελλάδα, έγινε ψηφιακή επανάσταση, μειώθηκαν πάνω από 50 φορολογικοί συντελεστές, διορίστηκαν πάνω από 25.000 εκπαιδευτικοί, απελευθερώνονται τα πανεπιστήμια από τους κακοποιούς και παραδίδονται στους φοιτητές.

"Να μιλήσουμε για την ασφάλεια στις γειτονιές. Να μιλήσουμε για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία, να μιλήσουμε για το γεγονός ότι επιτέλους οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι υπάρχει κράτος. Να πούμε για το γεγονός ότι από εκεί που ντρεπόμασταν για την εικόνα της χώρας εκτός συνόρων, πλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι προτάσεις του αποτελούν υπόδειγμα πολιτικής και εφαρμόζονται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης. Να μιλήσουμε για συνταξιούχους, τους οποίους κάποιοι κορόιδεψαν, τους έβγαζαν στο δρόμο και τους έκοψαν το ΕΚΑΣ, τις σύνταξη χηρείας, τις αναπηρικές συντάξεις κι εμείς μετά από 15 χρόνια σταδιακά και υπεύθυνα, προσπαθούμε να άρουμε αυτές τις αδικίες. Αλλά να μιλήσουμε και για τους νέους. Την δική μας την γενιά και τους ακόμα νεότερους οι οποίοι στοχοποιήθηκαν και πλήρωσαν μια κρίση που δεν δημιούργησαν, από εκείνους που δήθεν θα έφερναν το «νέο»", πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως όλα αυτά έγιναν με ανάπτυξη, με την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας και την μείωση σε ποσοστό του χρέους μας ως προς το ΑΕΠ.

Είπε επίσης σε κάθε επίσκεψή τους στην περιφέρεια τα κομματικά στελέχη καταγράφουν τα προβλήματα σε ένα υπόμνημα και το παραδίδουν στον πρωθυπουργό και στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, τον κύριο Μπρατάκο.

"Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όχι μόνο ενόψει των εκλογών αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας μας", συμπλήρωσε ενώ για την προσεχή προεκλογική χρονιά είπε ότι είναι και μία βαθιά μεταρρυθμιστική χρονιά.

"Θα είναι δύσκολη γιατί θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα καθημερινό αγώνα λασπολογίας και ψευδών ειδήσεων. Να αντιμετωπίσουμε ένα δήθεν «προοδευτικό μέτωπο», που ούτε προοδευτικό είναι, ούτε μέτωπο είναι. Από την μια δήθεν προοδευτική αξιωματική αντιπολίτευση που συγκυβερνούσε 4,5 χρόνια με ένα όχι προοδευτικό κόμμα, μάλλον κάτι πολύ περισσότερο από ακροδεξιό, που μαζί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής άλλαξε τον εκλογικό νόμο κι ενώ κυβέρνησε δυο φορές με τις 50 έδρες, «ναρκοθέτησε» στη συνέχεια την πολιτική ζωή με την απλή αναλογική, ό,τι έκανε και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από την άλλη, ο κ. Ανδρουλάκης μιλάει για σοσιαλδημοκρατία και προοδευτισμό, αλλά θεωρεί ότι η απόφαση για το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι των Ελλήνων πολιτών, είναι μιας άλλης διαδικασίας όπως ενδεχομένως οι υπόγειες συνεννοήσεις", υπογράμμισε.

Και τόνισε: "Φίλες και φίλοι, σε λίγους μήνες θα δοθούν πολύ σημαντικές εκλογικές μάχες και θέλω να εστιάσω στην πρώτη, όπου θα δώσουμε την βάση για την δεύτερη. Μην έχετε καμία αμφιβολία, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οφείλουμε να μην εφησυχάζουμε στιγμή, όσο μεγάλη και αν είναι η πολιτική μας υπεροχή. Όσο χαμηλά πέφτουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, τόσο καλύτεροι πρέπει να γινόμαστε μέρα με τη μέρα. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρουν να δίνουν και να κερδίζουν μάχες. Με επιχειρήματα, ήθος και αξιοπρέπεια. Με αυτά τα πολιτικά όπλα θα πορευτούμε κι εμείς στην επικείμενη πολιτική μάχη. Μια μάχη που όπως λέω σε κάθε επίσκεψη μας ανά την Ελλάδα, δεν θα κρίνει την επόμενη τετραετία, αλλά θα κρίνει το μέλλον των επόμενων γενεών".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ