Skip to main content

Μαρινάκης: Η Θεσσαλονίκη είχε αδικηθεί όσο καμιά άλλη μεγάλη πόλη τα προηγούμενα χρόνια

Ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επισκέπτεται την πόλη με φορτωμένη ατζέντα-Με ποιους συναντήθηκε και ποιοι έπονται, τα μηνύματά του.

Με γεμάτη ατζέντα επισκέπτεται από το πρωί τη Θεσσαλονίκη ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, προκειμένου να έχει τις πρώτες του επαφές με τη νέα ιδιότητά του, με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, φορέων και με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη.

Κυρίαρχα ζητήματα, όπως ο ίδιος είπε, είναι τα μείζονα θέματα της πόλης, όπως το μετρό, το fly over της περιφερειακής οδού, αλλά και τα δυο υπό κατασκευή νοσοκομεία (Παιδιατρικό και Ογκολογικό), αλλά και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας (καταλήψεις ΑΠΘ).

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι οι επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη και η επαφή του με τα θέματα της περιοχής θα είναι διαρκής, ώστε και μέσω του κόμματος να προωθούνται λύσεις και να ακούγεται η τοπική κοινωνία, δεδομένου όπως σημείωσε «η Θεσσαλονίκη είναι το δεύτερο σπίτι μου».

Ο κ. Μαρινάκης επέλεξε να κάνει μια δήλωση, μετά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στην έδρα της διοίκησης της Περιφέρειας (Βίλα Αλλατίνι).

Τζιτζικώστας

Προηγήθηκε δήλωση του κ. Τζιτζικώστα, στην οποία υπογράμμισε ότι με τον κ. Μαρινάκη τον συνδέει μακρόχρονη φιλία, επισημαίνοντας ότι «χαίρομαι που μόλις ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ξεκίνησε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό τα πολιτικά κόμματα σήμερα να ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Να θέλουν και να βρίσκονται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες, να ακούν και να συναντώνται με τους θεσμούς, με τους φορείς ενός τόπου. Έτσι το κάθε κόμμα μπορεί να δημιουργεί τη δική του ατζέντα, να ξέρει ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα, αλλά και οι δυνατότητες κάθε περιοχής. Και χαίρομαι που βλέπω ότι αυτό ο Παύλος Μαρινάκης το ξεκίνησε πολύ νωρίς. Προσβλέπουμε σε μια πολύ καλή συνεργασία και στη συνέχεια, προκειμένου να αναδειχθούν οι πραγματικές δυνατότητες αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας ευρύτερα».

«Τα έργα της Θεσσαλονίκης προχωρούν»

Στη δήλωσή του ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε πως ο κ. Τζιτζικώστας είναι ένας καλός φίλος ενώ σημείωσε πως επέλεξε να αρχίσει τις επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως είπε «δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς». «Ξεκινάμε σήμερα επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα. Επέλεξα να αρχίσω από τη Θεσσαλονίκη, από την καρδιά της Μακεδονίας, από την πρωτεύουσα της Κεντρικής Μακεδονίας και δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς. Με την ιδιότητα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ εδώ έγιναν οι σημαντικότερες εκδηλώσεις και δράσεις μας με την κοινωνία των πολιτών, με τα μέλη μας και τους ανθρώπους της περιοχής. Είμαστε εδώ για να προβάλλουμε τα μεγάλα έργα της κυβέρνησης», ανέφερε.

«Η Θεσσαλονίκη είχε αδικηθεί όσο καμία άλλη μεγάλη πόλη τα προηγούμενα χρόνια και αδικήθηκε γιατί πίστευαν κάποιοι ότι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης μπορεί να μείνει μόνο σε υποσχέσεις. Είμαστε εδώ για να πούμε για το μετρό το οποίο παραδίδεται σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέσα στο 2023, το fly over, το ογκολογικό νοσοκομείο, το παιδιατρικό νοσοκομείο, τα μεγάλα έργα υποδομής της Θεσσαλονίκης προχωρούν και δεν είναι πλέον μακέτες και μουσαμάδες. Είμαστε όμως εδώ για να ακούσουμε και τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης, γιατί η ΝΔ όπως πολύ σωστά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία είναι το μοναδικό πραγματικά λαϊκό κόμμα και το μοναδικό προοδευτικό κόμμα στη χώρα, επειδή είναι το μοναδικό λαϊκό και προοδευτικό κόμμα στα έργα και όχι στα λόγια, είναι στις πράξεις», πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως «ζούμε τη δυσκολότερη περίοδο που θα μπορούσε να ζήσει η ανθρωπότητα συνολικά, με την πανδημία, που κρατά δύο χρόνια, περίοδο στην οποία προστίθεται και μια παγκόσμια πληθωριστική κρίση».

«Όσο πιο δύσκολη είναι μία περίοδος τόσο πιο πολύ βγαίνει στην επιφάνεια η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε όσο καμία άλλη το εθνικό σύστημα υγείας, στήριξε όσο καμία άλλη αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη και το χρειάζονται και έτσι έχει υποχρέωση να κάνει, με συγκεκριμένες προσλήψεις προσωπικού στον τομέα της παιδείας και της υγείας. Και ταυτόχρονα αυτή η κυβέρνηση κράτησε όρθια και την οικονομία της χώρας γιατί πάρα πολλοί κλάδοι της επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Τίποτε δε θα είχε γίνει χωρίς τη σύμπραξη και του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των ανθρώπων της χώρας. Ερχόμενος σε μια πόλη που οι άνθρωποί της, οι υγειονομικοί της, οι άνθρωποι που δουλεύουν στις κρατικές δομές και τα σώματα ασφαλείας αποτέλεσαν παράδειγμα προς όλη την Ελλάδα θέλω να τους πω ένα πολύ μεγάλο 'ευχαριστώ' εκ μέρους όλης της ΝΔ και θέλω να τους υποσχεθώ ότι με αυτές τις επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα, που θα πυκνώνουν το επόμενο διάστημα, όλοι μαζί θα κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης ημέρας που είναι και η βασική απαίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να είμαστε για όλους και μαζί με όλους για την επόμενη ημέρα της χώρας», κατέληξε.

Συναντήσεις

Ο κ. Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ, Στέλιο Κονταδάκη, συναντήθηκε το πρωί στο Διοικητήριο με τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη και την διευθύντρια του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού, Μαρία Αντωνίου και ακολούθησε συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα και θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Βασίλη Γεωργιάδη, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Φινοκαλιώτη και το μεσημέρι συνάντηση με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Τάσο Σπηλιόπουλο, τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, και τους δημάρχους Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, Θερμαϊκού, Γιώργο Τσαμασλή και Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη. Το απόγευμα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος (Μιχαήλ Καλού 6), με τη συμμετοχή βουλευτών της Θεσσαλονίκης και των επικεφαλής του κομματικού μηχανισμού (πρόεδροι ΔΕΕΠ Α' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Μητράκας, ΔΕΕΠ Β' Θεσσαλονίκης, Θωμάς Βράνος και ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Χρυσόστομος Τσατσούλης).

Ο κ. Μαρινάκης προγραμματίζει εκ νέου επίσκεψη το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συναντηθεί και με τους υπόλοιπους δημάρχους του νομού, αλλά και με τα Επιμελητήρια και φορείς της πόλης.

Τις επόμενες δυο εβδομάδες πάντως αναμένεται να επισκεφτεί τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, ενώ ο προγραμματισμός του (αναλόγως και της πορείας της πανδημίας) είναι να πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα επίσκεψη σε έναν νομό της χώρας και σε δυο δήμους της Αττικής.