Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

MARIO KNITWEAR: ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΛΕΚΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΠΟΥ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ

Η Mario Knitwear, του Μάριου Ιντζέ, μια σερραϊκή επιχείρηση πλεκτών γυναικείων ενδυμάτων, μετρά 27 χρόνια ιστορίας και επιμένει ελληνικά

Τα πλεκτά της δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε επίπεδο ποιότητας και σχεδιασμού από εκείνα διάσημων ιταλικών οίκων. Η μόνη τους διαφορά είναι πως παράγονται στη Βιομηχανική Περιοχή Σερρών, με την τεχνογνωσία και την φροντίδα του Μάριου Ιντζέ, ο οποίος φαίνεται πως έχει γραμμένο το πλεκτό στο DNA του.

Η Mario Knitwear, μια σερραϊκή επιχείρηση πλεκτών γυναικείων ενδυμάτων, μετρά 27 χρόνια ιστορίας και επιμένει ελληνικά, παρόλο που σχεδόν όλες οι ομοειδείς της έχουν μεταναστεύσει στα γειτονικά Βαλκάνια. Γνωστή για τα πλεκτά της φορέματα, που αποπνέουν έναν αέρα πολυτέλειας, καλύπτει όλες τις ανάγκες της γυναίκας σε ένδυση, από μπλούζες και ζακέτες μέχρι παντελόνια, φούστες και μαγιό. Η Mario Knitwear έχει παρουσία σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, εξάγει στην Κύπρο, ενώ κατά καιρούς έχει πραγματοποιήσει εξαγωγές σε Ρωσία, Γερμανία, ΗΠΑ και Πολωνία. Το ενδιαφέρον της για το εξωτερικό παραμένει ζεστό και περιμένει να ενεργοποιηθεί πιο έντονα όταν διαμορφωθούν ευνοϊκότερες συνθήκες.

Παράδοση δεκαετιών στο πλεκτό

Ο Μάριος Ιντζές προέρχεται από μια οικογένεια με μακρά παράδοση στα πλεκτά, η οποία διατηρούσε βιοτεχνία στις Σέρρες από τη δεκαετία του ‘60. Θυμάται μάλιστα παιδάκι να τον προσέχει η γιαγιά του που δούλευε στον αργαλειό κι εκείνος δίπλα να τη βοηθά όπως μπορούσε. Ήδη από το δημοτικό πήγαινε στην βιοτεχνία του πατέρα του, όπου μάθαινε να πλέκει, ενώ πού τον έχανες πού τον έβρισκες έκοβε και ξήλωνε. Κάπως έτσι αγάπησε τη δουλειά και θέλησε να τη συνεχίσει. Για κάποια χρόνια δούλεψε μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος έφτιαχνε πλεκτά για πιο μεγάλες ηλικίες, άνδρες και γυναίκες.