Skip to main content

Μαρκόπουλος: Να επιβάλλουμε το ρυθμό μας κόντρα στην Πάρτιζαν (video)

O προπονητής του Δικεφάλου δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο αγώνας κόντρα στη σερβική ομάδα απαιτεί μεγάλη διάρκεια καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα

Για το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στην Πάρτιζαν στο πλαίσιο των play off του Basketball Champions League μίλησαν οι Σούλης Μαρκόπουλος και Αντώνης Κόνιαρης.

Ο προπονητής του Δικεφάλου τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του να επιβάλλει το παιχνίδι της, ενώ ανέφερε ότι ο αγώνας με την Πάρτιζαν απαιτεί μεγάλη διάρκεια καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος:

«Η Πάρτιζαν είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, οπότε πρέπει να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας ώστε να σταθούμε ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό, να κοντρολάρουμε το παιχνίδι και να βρούμε τις λύσεις που θέλουμε στην επίθεση μας. Η Πάρτιζαν είναι μια πολύ σκληρή ομάδα με πολύ εύστοχους παίκτες από την περιφέρεια. Είναι μια ομάδα με ψηλά κορμιά. που θέλει να τρέχει στο γήπεδο και που παίζει πολύ σκληρή άμυνα. Βγάζει  πολύ ενέργεια για 40 λεπτά και για αυτόν τον λόγο πρέπει να έχουμε μεγάλη διάρκεια στην απόδοση μας και να βρούμε τις απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα που θέλουν να μας βάλουν».

Για το αν η ομάδα σκέφτεται τη νίκη ή την διαφορά ενόψει του επαναληπτικού: «Πάντα ξεκινάμε με στόχο να παίξουμε το καλύτερο δυνατό μπάσκετ και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει».

Για το αν σημαίνει κάτι η νίκη επί του Άρη: «Έχω ξαναπεί ότι κάθε παιχνίδι διαφορετικό. Κάθε ομάδα έχει είναι τελείως το δικό της στιλ παιχνιδιού, οπότε απαιτείται διαφορετικό διάβασμα. Το παιχνίδι με την Πάρτιζαν απαιτεί την μέγιστη συγκέντρωση, καθώς οποιοδήποτε λάθος δεν μπορείς να το διορθώθεί στη συνέχεια. Είναι ένα ματς που πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι οι παίκτες μας και να βρουν τις λύσεις που θα απαιτηθούν».

Για το αν περιμένει την παρουσία του κόσμου στον αγώνα με την Πάρτιζαν, όπως και σε αυτόν με τον Άρη: «Θα το θέλαμε πάρα πολύ. Σίγουρα ο κόσμος βοηθάει σε όλες τις δύσκολες στιγμές, όπως βοήθησε και στο ματς με τον Άρη».

Για την παρουσία του Γουίλιαμ Χάτσερ στην Πάρτιζαν: «Κι εμείς ξέρουμε πως παίζει και αυτός ξέρει πως αμυνόμαστε και πώς κάνουμε επίθεση. Το θέμα είναι ποιος θα επιβάλει τον ρυθμό του».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ένα ελαφρύ σχήμα της Πάρτιζαν: «Πρέπει ο Κλάντον να βρει τρόπο να του αντιμετωπίσει. Πιστεύω ότι είναι ένα ψηλός που μπορεί να τρέξει».

 

Από τη μεριά του, ο νεαρός γκαρντ τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η άμυνα θα είναι το κλειδί για τη νίκη.

«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, ειδικά στην άμυνα. Πιστεύω ότι η άμυνα θα μας δώσει τη νίκη στο τέλος, όπως σε όλα τα παιχνίδια που έχουν πάει κοντά στο σκορ».

Για το τα γνωρίζει για την Πάρτιζαν: «Είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ στο transition. Διαθέτει ψηλά κορμιά και θα θέλουν να μεταφέρουν το παιχνίδι κοντά στο καλάθι, αλλά εμείς δεν θα πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό. Αν κάνουμε αυτά που μας είπε ο προπονητής θα είμαστε πολύ καλά».

Για την ιδιαιτερότητα των διπλών αγώνων: «Δεν το σκεφτόμαστε. Στο μυαλό μας υπάρχει μόνο η νίκη».

Για την αυτοπεποίθηση της ομάδας μετά τη νίκη στον αγώνα με τον Άρη: «Είμαστε πιο αισιόδοξοι, αλλά είτε χάναμε, είτε κερδίζαμε η ίδια ομάδα θα ήμασταν, δεν θα άλλαζε κάτι. Πιστεύω πάντως, ότι είναι πολύ καλό να κερδίζουμε πριν από σημαντικά παιχνίδια».

Για το αν έγινε έξτρα προπόνηση στα τρίποντα: «Τώρα βάζουμε αρκετά! Γυρίστε τις κάμερες να δείτε».

Για την φετινή του παρουσία: «Χαίρομαι που βοηθάω, αλλά για να είμαι ικανοποιημένος, μου αρκεί να πηγαίνει η ομάδα καλά».

Για τις σχέσεις των φιλάθλων των δύο ομάδων: «Δεν ξέρω πόση σχέση έχει το ότι ο κόσμος είναι δεμένος. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τους παίκτες της Πάρτιζαν, οπότε το κλίμα στα αποδυτήρια είναι όπως στους άλλους αγώνες. Ο κόσμος μπορεί να έρθει να το ευχαριστηθεί, αλλά στο τέλος θα θέλει να νικήσουμε».

 

Τέλος, ο Γουίλιαμ Χάτσερ μίλησε για τα συναισθήματα που το δημιουργήθηκαν από την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη και το «PAOK Sports Arena».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην παίκτης του Δικεφάλου:

Το αυριανό παιχνίδι και την επιστροφή του στο «Παλατάκι»: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη. Μου αρέσει πολύ η πόλη, έχω πολλές καλές αναμνήσεις σε αυτό το γήπεδο, κάποιες δύσκολες στιγμές, κάποιες μεγάλες νίκες και γενικά, νιώθω πολύ καλά που είμαι πίσω. Ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα, έχει κάνει κάποιες καλές νίκες στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι, όπως όλα τα ευρωπαϊκά του ΠΑΟΚ και είμαστε έτοιμοι».

Το γήπεδο που θα παίξει ξανά ως αντίπαλος: «Δεν έχουν αλλάξει οι μπασκέτες, στις οποίες έχω ακόμα ένα… πολύ καλό ποσοστό! Αύριο, όμως, θα έχω να αντιμετωπίσω και μια άμυνα. Αισθάνομαι ότι ήμουν εδώ πριν λίγες μέρες. Νιώθω πολύ καλά και έχω καλό προαίσθημα για αύριο».

Τη συνάντηση του με πρώην συμπαίκτες και προπονητή: «Δεν πρόλαβα να δω τον κόουτς. Μίλησα με το Βαγγέλη (σ.σ. Μαργαρίτη) και τον Απόλλωνα (σ.σ. Τσόχλα) το πρωί, με κάποια μέλη του τεχνικού επιτελείου. Ηταν πολύ χαρούμενοι που με έβλεπαν, ήμουν πολύ χαρούμενος που τους είδα κι εγώ. Είναι σαν να έχω να δω κάποιο μέλος της οικογένειας μου και τον ξαναείδα μετά από κάποιο διάστημα».