Skip to main content

Επιμένει ο Μάρκου: Οι φοιτητές έκαναν το αυτονόητο σπάζοντας την πόρτα

Τα πανεπιστήμια είναι ένας ζωντανός χώρος στον οποίο η ακαδημαϊκή κοινότητα όλη έχει τον ρόλο της, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, ο οποίος και χθες στη Βουλή τάχθηκε υπέρ του σπασίματος της πόρτας του Οικονομικού Πανεπιστημίου την περασμένη Δευτέρα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6 σημείωσε ότι "οι φοιτητές έκαναν το αυτονόητο και η δήλωση μου υπεράσπισε  το αυτονόητο, οι φοιτητές οφείλουν να υπερασπίζονται το δεύτερό τους σπίτι που είναι το Πανεπιστήμιο".

"Τα πανεπιστήμια είναι ένας ζωντανός χώρος στον οποίο η ακαδημαϊκή κοινότητα όλη έχει τον ρόλο της, η απόφαση της Συγκλήτου βεβαίως ήταν απαράδεκτη και μπορώ να σας βεβαιώσω ότι  ήταν αυτή η απόφαση η οποία έβαλε λάδι στη φωτιά , όλα αυτά προχωράνε βάση σχεδίου ", είπε δικαιολογώντας τη στάση των φοιτητών.

Ο Κωνσταντίνος Μάρκου, κατήγγειλε μάλιστα ότι "οικοδομείται ένα αστυνομικό κράτος".

Όπως είπε, "στο πλαίσιο αυτό υπήρχε αυτή η άστοχη ενέργεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που δυναμίτισε το κλίμα. Πήγε να επιτεθεί εναντίον φοιτητών, οι οποίοι έκαναν το αυτονόητο  να διεκδικήσουν το ανοιχτό πανεπιστήμιο".

Σύμφωνα με τον κ. Μάρκου προφανώς  το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θέλησε να καλύψει ένα φιάσκο που υπέστη οικοδομώντας μία διαδικασία που δυναμιτίζει το κλίμα "μπορούμε να πούμε τι βρήκε στην ΑΣΟΕΕ; Πέντε κράνη μοτοσυκλετιστών, πέντε στιλιάρια τα λέω εγώ που είχαν σημαίες αλλά καμιά φορά χρησιμοποιούνται  από τους φοιτητές στις διαδηλώσεις  και καμια δεκαριά σκόρπια μπουκάλια που περισσότερο ήταν από κάποια κατανάλωση παρά για μολότοφ, γιατί όταν είναι  μολότοφ έχουμε και βενζίνες, έχουμε και στουπιά, αυτό ήταν το φοβερό άντρο στο οποίο οδήγησε να κλείσει το πανεπιστήμιο, να πυροδοτήσει το φοιτητικό κίνημα, να μπούνε οι φοιτητές να ανοίξουνε το πανεπιστήμιο και καλά κάνανε", είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν με τις δηλώσεις του υπέρ του σπασίματος της πόρτας και της αντιπαράθεσης με τους αστυνομικούς παροτρύνει τους φοιτητές να γίνουν μπαχαλάκηδες, ο κ. Μάρκου απάντησε: "Όχι, δεν παροτρύνουμε τους φοιτητές καθόλου να γίνουν μπαχαλάκηδες για τον απλούστατο λόγο, ότι αν οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν έξω  από το πανεπιστήμιο, αν η Σύγκλητος δεν πυροδοτούσε τις διαδικασίες, οι φοιτητές, αυτοί τουλάχιστον τους είδατε στα πλάνα τα τηλεοπτικά; Ούτε κουκουλοφόροι είναι, ούτε με κοντάρια στα χέρια, είναι φοιτητές οι οποίοι υπερασπιζόντουσαν το δίκαιο που οφείλουν να το κάνουν, έτσι έγινε και πριν από 40-45 χρόνια αγαπητέ μου, αστυνομικό κράτος φτιάχνουμε και τώρα εν μέσω δημοκρατίας".