Skip to main content

Μαρκουλάκης: Είναι ένας ηγέτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Είναι δική σας ευθύνη να πείσετε ότι η Ευρώπη με τις αδυναμίες και τα λάθη της είναι ο φυσικός μας χώρος, ανέφερε ο ηθοποιός στο συνέδριο της ΝΔ.

«Αυτό που ζούμε δεν είναι κρίση, κρίση είναι μία προσωρινή παρεκτροπή από την κανονικότητα, ζούμε την επώδυνη ενηλικίωση της χώρας, μιας Ελλάδας που πεθαίνει και μιας Ελλάδας που επιδιώκει να γεννηθεί», ανέφερε στην ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν είναι στέλεχος ή ψηφοφόρος του κόμματος.

Απευθυνόμενος στους συνέδρους είπε: «Αν θέλετε να αλλάξετε τη χώρα πρέπει να αλλάξετε πρώτα εσείς. Είναι δική σας ευθύνη να πείσετε ότι η Ευρώπη με τις αδυναμίες και τα λάθη της είναι ο φυσικός μας χώρος. Είναι δική σας ευθύνη να αναδείξετε την πρόοδο της χώρας τα τελευταία 40 χρόνια, είναι δική σας ευθύνη να αναλάβετε τα λάθη που σας αναλογούν και να ζητήσετε συγγνώμη, όχι αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη, αλλά συγγνώμη. Είναι δική σας ευθύνη να πείσετε ότι δεν είσαστε το κόμμα της ελίτ. Είναι δική σας ευθύνη να αποδομήσετε την άποψη ότι κάθε τι αριστερό είναι ηθικό και προοδευτικό. Αυτό είναι από τα δύσκολα αλλά έχει βάλει το χεράκι της η πραγματικότητα. Είναι δική σας ευθύνη να απομονώσετε τις ακραίες φωνές να κινηθείτε πέρα από τον διχασμό και τη μισαλλοδοξία. Είναι δική σας ευθύνη να κρατήσετε ψηλά τη σημαία των ατομικών δικαιωμάτων. Να εμπνεύσετε τους πολίτες για να επιστρέψουν στην πολιτική και να αντιστρέψετε την κατάθλιψη και την απογοήτευση».

«Είναι δική σας ευθύνη να γκρεμίσετε την εικόνα του δημαγωγού ηγέτη. Αυτός ο ηγέτης υπάρχει και είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το είχε αποδείξει ήδη από την εποχή της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας όταν στάθηκε μόνος απέναντι σε όλους για να υποστηρίξει αυτό που πίστευε σωστό. Το λέω με παρρησία: Πιστεύω στον Κυριάκο. Πιστεύω και εύχομαι να δώσει το παράδειγμα ότι οφείλουμε να γίνουμε οι ίδιοι η αλλαγή που θέλουμε να δούμε», κατέληξε ο κ. Μαρκουλάκης.