Skip to main content

Μάρμαρα Παυλίδης: Τα καλύτερα μεγέθη στην 36χρονη πορεία της to 2015

Ισχυρή αύξηση του κύκλου εργασιών, το 95% του οποίου αφορά 40 χώρες του πλανήτη - Προχωρά σε κατασκευή αιολικών πάρκων, μια επένδυση ύψους 35 εκατ.

Τα καλύτερα αποτελέσματα στην 36χρονη πορεία της στον κλάδο μαρμάρου στην Ελλάδα εμφάνισε το 2015 η εταιρεία «Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα - Γρανίτες», με τον κύκλο εργασιών να εκτινάσσεται, σημειώνοντας αύξηση 24,4%.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της εταιρείας για το 2015 είναι αρκετά βελτιωμένα σε σχέση με το 2014. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 50,5 εκατ. ευρώ έναντι 40,6 εκατ. (αύξηση 24,4%) και με το EBITDA να διαμορφώνεται αντίστοιχα στα 22 εκατ. αντί 16,3 για το 2014 (αύξηση 35%). Σύμφωνα με την εταιρεία, τα αποτελέσματα αυτά αλλά και όλοι οι χρηματοοικονομικοί δείκτες, την κατατάσσουν, όχι μόνο στην πρώτη θέση στον κλάδου του μαρμάρου, αλλά και ανάμεσα στις 50 μεγαλύτερες και πλέον επιτυχημένες εταιρείες της Ελλάδος επί σειρά ετών. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συνεχείς επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τον εξωστρεφή προσανατολισμό των πωλήσεων, είχε ως αποτέλεσμα το 95% του κύκλου εργασιών να πραγματοποιείται σε περίπου 40 χώρες του πλανήτη με κυριότερες αγορές αυτές της Κίνας, της Ν.Α Ασίας, του Αραβικού Κόλπου, της Βορείου και Λατινικής Αμερικής.

Παράλληλα, και για το 2016 αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική πορεία των πωλήσεων.

Επενδύσεις σε εξοπλισμό και ΑΠΕ

Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας στοχεύει στην ανάπτυξη, στην βελτίωση της παραγωγικότητας και αποδοτικότητας καθώς και στην διαφοροποίηση. Για την επίτευξη των στόχων αυτών η εταιρεία είναι σε συνεχείς επαφές για συνεργασίες ή εξαγορές κοιτασμάτων. Παράλληλα, υλοποιεί ένα τριετές επενδυτικό πρόγραμμα σε μηχανολογικό εξοπλισμό (7,5 εκατ.) τελευταίας γενιάς. Υλοποιεί επίσης την στρατηγική διαφοροποίησης όπως έχει εγκριθεί από το ΔΣ για το διάστημα 2016- 2018. Σε αυτά τα πλαίσια έχοντας ήδη υλοποιήσει έργα 9 ΜW σε ΑΠΕ προχωρά σε εκτέλεση κατασκευής αιολικών πάρκων 28MW συνολικής επένδυσης 35 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και σε άψογη συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Δράμας, συνέχισε και ολοκλήρωσε το διετές πλάνο εγκατάστασης συνολικά 300 Η/Υ στα σχολεία όλου του νομού διότι, όπως αναφέρεται σχετικά, πιστεύει ότι η εκπαίδευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη και το όραμα της χώρας.

Συμμετείχε επίσης και σε πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της τοπικής κοινωνίας.

Να σημειωθεί ότι η «Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα - Γρανίτες» έχει καθετοποιημένη παραγωγική διαδικασία με κύρια δραστηριότητα στην εξόρυξη και την επεξεργασία του μαρμάρου  προερχόμενα από ιδιόχρηστα λατομεία, κυρίως από τον ελλαδικό χώρο, αλλά και όχι μόνο. Εξειδικεύεται στην παραγωγή και επεξεργασία Λευκών Δολομιτικών καθώς επίσης και ημίλευκων μαρμάρων που παράγονται στην Βόρεια Ελλάδα και θεωρείται leader στο λευκό Ελληνικό Δολομιτικό μάρμαρο, το οποίο έχει κατακτήσει τις παγκόσμιες αγορές, τόσο σαν πρώτη ύλη όσο και σαν προϊόν τελικής εφαρμογής σε έργα.