Skip to main content

Μαρτυρία στο BBC: Οι τουρκικές Αρχές μας σπρώχνουν στα σύνορα

Ο ανταποκριτής του BBC Τζόνα Φίσερ συνομίλησε με μια ομάδα μεταναστών και προφύγων που μόλις είχαν περάσει τα ελληνικά σύνορα.

Με μετανάστες και πρόσφυγες που πέρασαν στα ελληνικά σύνορα λίγο πριν συλληφθούν από τις ελληνικές Αρχές συνομίλησε ένας ανταποκριτής του BBC, μεταφέροντας τις μαρτυρίες τους.

Ο ανταποκριτής του BBC Τζόνα Φίσερ συνομίλησε με μια ομάδα μεταναστών και προφύγων που μόλις είχαν περάσει τα ελληνικά σύνορα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, κάποιοι από αυτούς είχαν έλθει από το Ιράκ και κάποιοι από τη Συρία.

Ενας από αυτούς, κρατώντας ένα παιδί στην αγκαλιά του, δήλωσε ότι οι τουρκικές Αρχές τους οδήγησαν με λεωφορεία στο σημείο και τους είπαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος. «Κόψαμε τα σύρματα και περάσαμε», τονίζει.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί μπήκαν στο ελληνικό έδαφος, ένας απάντησε: «Θέλουμε να φθάσουμε στη Γερμανία. Δεν θέλουμε να μείνουμε στην Ελλάδα. Θέλουμε μια καλύτερη ζωή για μας και τις οικογένειές μας, γι' αυτό περάσαμε τα σύνορα».

Στο τέλος τους ρεπορτάζ, βαν της αστυνομίας πλησιάζει τους μετανάστες που συνομιλούν με τον Βρετανό δημοσιογράφο και τους καλεί να μπουν στο όχημα.

Όταν ο δημοσιογράφος ρωτά πού θα τους πάνε, ένας άνδρας απαντά: «Στο αστυνομικό τμήμα. Εγώ είμαι λοχίας, όχι επικεφαλής».