Skip to main content

Μαρτυρίες παιδιών για το ταβάνι που έπεσε σε σχολείο στην Πυλαία-«Έπεφταν κομμάτια» (vid)

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των μικρών μαθητών που βγήκαν την τελευταία στιγμή από την τάξη - «Η δασκάλα είναι η ηρωίδα της υπόθεσης»

Σοκ και αγανάκτηση επικρατεί στη σχολική κοινότητα του 4ου δημοτικού σχολείου Πυλαίας, όπου κατέρρευσε το ταβάνι σε αίθουσα σχολικής τάξης, που είχε μόλις εκκενωθεί μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα με πρωτοβουλία της δασκάλας.

Στο σχολείο έχει ήδη φτάσει αστυνομία, η οποία παίρνει μαρτυρίες από εκπαιδευτικούς, αλλά και από γονείς, οι οποίοι τονίζουν ότι πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας για το απίστευτο αυτό περιστατικό που απείλησε τη ζωή των παιδιών τους.

"Λογικό είναι να είμαστε αναστατωμένοι. Είχαμε τα παιδιά μας μέσα. Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε κανένα ατύχημα", τόνισαν οι γονείς των 19 μαθητών, οι οποίοι δήλωσαν ότι η έγκαιρη επέμβαση της δασκάλας που διαπίστωσε ρωγμή και παρότρυνε τα παιδιά να βγουν από την τάξη ήταν αυτή που αποσόβησε τα χειρότερα. "Η δασκάλα είναι η ηρωίδα της υπόθεσης. Άκουσε μικρούς, αδιόρατους ήχους, είδε ελάχιστες ρωγμές και είπε στα παιδιά καλύτερα να βγούνε έξω μην τυχόν συμβεί τίποτα. Και τα έσωσε", είπε χαρακτηριστικά γονέας.

"Ήμασταν μέσα στην τάξη, περιμέναμε να κατέβουμε για να πάμε εκδρομή και βλέπουμε το ταβάνι ραγισμένο από παντού. Βλέπαμε κομμάτια να πέφτουν στα θρανία. Η δασκάλα μάς είπε ότι είναι σοβαρό και πρέπει να να κατεβούμε. Και κάποια στιγμή την ώρα που κατεβαίναμε άρχισε να βουλιάζει το ταβάνι. Ακούσαμε ένα μπαμ πολύ δυνατό. Άλλα παιδιά που ήταν μπεσα στις τάξεις άκουσαν το μπαμ και μετά βγήκαν", περιέγραψε μαθητής. "Φοβηθήκαμε πάρα πολύ", είπαν με ένα στόμα τα παιδιά.

Δείτε ακόμη - Θεσσαλονίκη: Κλειστό έως τη Δευτέρα το σχολείο στην Πυλαία όπου κατέρρευσε ψευδοροφή

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Εύη Τουτζιάρη, στο κτήριο, που είναι ηλικίας 70 ετών, έγιναν πέρσι το καλοκαίρι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, προκειμένου να πάρει άδεια λειτουργίας από τον δήμο. Η ίδια εξήγησε ότι το σχολείο ανήκει σε ιδιώτη που το μισθώνει στον δήμο και ο ιδιοκτήτης ήταν αυτός που ανέθεσε τις εργασίες συντήρησης σε μηχανικό. Οι γονείς σκοπεύουν να ζητήσουν ανεξάρτητη πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να διερευνήσουν τι ακριβώς συνέβη, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στον εισαγγελέα.