Skip to main content

Μάσκες σε κάθε πάγκο λαϊκής σε όλη την Κεντρική Μακεδονία από την Ομοσπονδία

Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των Λαϊκών Αγορών διανέμονται σε κάθε πάγκο από δέκα μάσκες, προκειμένου να θωρακιστούν υγειονομικά από τον κορωνοϊό

Πενήντα χιλιάδες μάσκες σε όλους τους πωλητές, εμπόρους και παραγωγούς στις λαϊκές αγορές όλης της Κεντρικής Μακεδονίας μοιράζει αυτή την εβδομάδα η Ομοσπονδία των δραστηριοποιούμενων στις λαϊκές.

Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι στις λαϊκές στους επτά νομούς, αλλά και να προστατευτούν οι καταναλωτές, οι μάσκες θα μοιραστούν σταδιακά μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Άγγελο Δερετζή, θα μοιραστεί σε κάθε πάγκο που λειτουργεί σε λαϊκή σακούλα με δέκα μάσκες.

Ο προγραμματισμός της Ομοσπονδίας είναι αύριο να μοιραστούν μάσκες στους νομούς Σερρών και Ημαθίας, την Τετάρτη στο νομό Χαλκιδικής, την Πέμπτη στο νομό Πέλλας και το Σάββατο στους νομούς Κιλκίς, Πιερίας και σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

«Η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας να μοιράσει συνολικά 50.000 μάσκες στέλνει το μήνυμα της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας ως του σημαντικότερου μέσου προστασίας από τον κορωνοϊό. Διανέμουμε σε κάθε πάγκο από δέκα μάσκες για τους ανθρώπους που πωλούν τα προϊόντα και ταυτόχρονα έχουμε επισημάνει σε όλους να μην εξυπηρετούν περισσότερους από τρεις καταναλωτές ταυτοχρόνως για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους πάγκους. Ήδη οι λαϊκές λειτουργούν με τους μισούς πάγκους και με απόσταση πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων και θέλουμε να γνωρίζει ο κόσμος, αλλά και οι συνάδελφοί μας ότι είμαστε από τους πλέον προστατευμένους χώρους από την πανδημία. Με όλα τα μέτρα προστασίας και σε ανοιχτό χώρο, οι λαϊκές αγορές δεν είναι εστίες διασποράς, αλλά χώροι ασφαλών αγορών και αυτό αποδεικνύεται κι από τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά μετάδοσης του ιού μέχρι σήμερα», επισήμανε ο κ. Δερετζής.