Skip to main content

Διανεμήθηκαν ιατρικές μάσκες στους πωλητές λαϊκών αγορών στη Θεσσαλονίκη

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας βρέθηκαν σήμερα στην λαϊκή αγορά της Μαρτίου μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Ιατρικές μάσκες στους πωλητές των λαϊκών αγορών της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας διένειμε σήμερα η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης.

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας βρέθηκαν σήμερα στην λαϊκή αγορά της Μαρτίου μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

«Οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές αποδεικνύονται επαγγελματίες στο να πωλούν τα αγαθά τους, αλλά και στην προστασία. Χίλια εύσημα και από την πλευρά μας, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε, ότι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε», ανέφερε η κ. Πατουλίδου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Πατουλίδου «η λαϊκή αγορά είναι η ραχοκοκαλιά της τροφοδοσίας της κοινωνίας και πρέπει πάση θυσία να την κρατήσουμε ζωντανή και κυρίως ασφαλή».

Η κ. Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε πως είναι σημαντικό, να βλέπεις από κοντά και όχι πίσω από ένα γραφείο, πως λειτουργούν οι αποφάσεις που λαμβάνονται. «Η συνεχής παρουσία μας στους δρόμους δεν είναι για να ελέγχουμε αν τηρούνται τα μέτρα που αποφασίζουμε αλλά αν είναι εφαρμόσιμα. Είναι μια σκληρή και δύσκολη περίοδος για όλους. Ο καθένας θα δώσει τον αγώνα του από την δική του θέση και εύχομαι το τέλος της πανδημίας να μας βρεί όλους γερούς».

«Είμαστε και πάλι εδώ για να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας. Οι μάσκες αυτές δεν προστατεύουν μόνο τους πωλητές λαϊκών αγορών, αλλά και τους καταναλωτές. Τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα και για αυτό οι λαϊκές αγορές αποτελούν αυτή τη στιγμή το πιο ασφαλές καταφύγιο των καταναλωτών», τόνισε ο κ. Παυλίδης

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής, μαζί με τον πρόεδρο του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Λάζαρο Παυλίδη, παρέδωσαν στον αντιδήμαρχο καθαριότητας και ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης Νίκο Ζεϊμπέκη και τον προϊστάμενο καθαριότητας Χαράλαμπο Κοτσόβολο 1500 ιατρικές μάσκες, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των εργατών καθαριότητας.

«Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία και το σωματείο για αυτή τους τη δωρεά. Αυτές οι μάσκες θα δοθούν άμεσα στους εργάτες καθαριότητας, που μετά το τέλος των λαϊκών αγορών, παραδίδουν τους δρόμους σε άριστη κατάσταση», δήλωσε ο κ. Ζεϊμπέκης.

Στον δήμο Νεάπολης - Συκεών και στη λαϊκή αγορά της περιοχής βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης υγείας της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Μήττας και ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής λαϊκών αγορών Μιχάλης Χριστόπουλος.

«Θέλω να συγχαρώ την ομοσπονδία για την κίνηση της αυτή. Αποδεικνύει, για μία ακόμη φορά το αίσθημα ευθύνης που διαθέτει, τόσο προς τους πωλητές, όσο και τους καταναλωτές, κρατώντας ασφαλής τις λαϊκές αγορές», επισήμανε ο κ. Μήττας.

«Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά, που η ομοσπονδία και το σωματείο μπαίνουν μπροστά σε μία μάχη. Γιατί αυτή τη στιγμή, πέρα από τη μάχη με τον covid-19, έχουμε και μία ακόμη. Να μπορούν οι καταναλωτές να προμηθεύονται τα απαραίτητα αγαθά για την επιβίωση τους με ασφάλεια, πάντα ποιοτικά, αλλά και σε χαμηλές τιμές», υπογράμμισε ο κ. Χριστόπουλος.

Στη λαϊκή αγορά του Ευόσμου ο ταμίας της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης Κωνσταντίνος Καρυπίδης.

Στη λαϊκή αγορά της Καλαμαριάς τις μάσκες διένειμε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Μιχάλης Γέργης.

Τέλος μάσκες μοιράστηκαν και στο νομό Πιερίας από τον πρόεδρο της ελεγκτικής επιτροπής της ομοσπονδίας Κωνσταντίνο Καλπακίδη σε συνεργασία με τον πρόεδρο των επαγγελματιών λαϊκών αγορών νομού Πιερίας Λεωνίδα Βουλγαρόγλου.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομοσπονδία καθώς στους δύσκολους καιρούς που ζούμε φροντίζει να μας βοηθήσει με ότι μέσο διαθέτει», σημείωσε ο κ. Βουλγαρόγλου.