Skip to main content

Μασλίας στη Voria: Με το Aris Network 1914 θα διώξουμε την εσωστρέφεια

O προϊστάμενος του τμήματος ορολογίας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο και εκ των εμπνευστών του δικτύου μιλά για το οφέλη που θα έφερνε αυτό για τον σύλλογο.

Ένα δίκτυο Αρειανών με θέσεις κύρους σε διεθνείς οργανισμούς και μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες για την οικονομική στήριξη των τμημάτων του συλλόγου ξεκίνησε εδώ και περίπου 10 ημέρες, το «κιτρινόμαυρο» κλαμπ του Λουξεμβούργου.

Το όνομα αυτού «Aris Network 1914» και ο Ροδόλφος Μασλίας, εκ των εμπνευστών του και προϊστάμενος του τμήματος ορολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο μιλά στη Voria.gr για την πρωτοβουλία δημιουργίας του δικτύου και τα οφέλη που θα μπορούσε να φέρει αυτό για τον σύλλογο.

Παράλληλα το στέλεχος της ΕΕ μιλά για τις επαφές του με διοικούντες των τμημάτων του Άρη και μοιράζεται τις σκέψεις του για τα έργα ανάπλασης στην περιοχή Χαριλάου ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές για την υπάρχουσα κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αποδέκτη τον συμπολίτη ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Μασλίας για:

-Την καριέρα του στο Λουξεμβούργο και το πώς προέκυψε αυτή η πρωτοβουλία:

«Εγώ βρίσκομαι στο Λουξεμβούργο από το 1981. Είμαι μισός Έλληνας και μισός Ιταλός λόγω της μητέρας μου και εδώ και 10 έτη είμαι προϊστάμενος του τμήματος ορολογίας της ΕΕ στη χώρα.

Εδώ στο Λουξεμβούργο διαμένουν περίπου 3.500-4.000 Έλληνες και ενεργοί Αρειανοί είμαστε αυτή τη στιγμή 15-20 άτομα. Δημιουργήσαμε πριν 4 χρόνια τον σύλλογο φίλων Άρη Λουξεμβούργου και πλέον επιθυμούμε να προσελκύσουμε τον κόσμο μέσω κοινωνικών δικτύων από διάφορα μέρη της γης ώστε να δυναμώσουμε την προσπάθεια.

Μάλιστα το Σάββατο προγραμματίσαμε συνάντηση όλων των Αρειανών στην πόλη ώστε να παρακολουθήσουμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό κάνοντας κερκίδα για την ομάδα μας.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας επιδιώκουμε να βρούμε όλους τους Αρειανούς που κατέχουν σχέσεις επιρροής και μπορούν μέσω αυτών να βρουν πιθανούς επενδυτές για την ενίσχυση των τμημάτων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και φυσικά του Ερασιτέχνη

Όσοι φίλοι του Άρη ενδιαφέρονται, μπορούν να επικοινωνήσουν με το δίκτυο στέλνοντας μήνυμα στη διεύθυνση arisnetwork1914@gmail.com».

-Τις πρώτες επαφές με ανθρώπους του Άρη αλλά και του πολιτικού χώρου:

«Εγώ προσωπικά μίλησα ήδη με τους κ.κ Γουλιέλμο και Παπαγεωργίου από την ΚΑΕ, τον κ. Ψηφίδη από τον Ερασιτέχνη και προχθές με τον κ. Καρυπίδη από την ΠΑΕ. Όλοι οι παράγοντες του Άρη μού δείχνουν της επιθυμία τους να συνεργαστούν συμβάλλοντας σε αυτό το δίκτυο.

Θέλω να αναφέρω επίσης πως υπάρχει μία σκέψη να γίνει μία πρόταση ΕΣΠΑ για την ανάπλαση της Χαριλάου με γνώμονα το μετρό. Πιστεύω πως η ομάδα μπορεί να επωφεληθεί από αυτό καθώς μπορεί να κατασκευαστεί ένα μεγάλο πάρκινγκ στη Νέα Ελβετία σε συνάρτηση με το τέρμα του μετρό στο οποίο και θα μπορούν οι φίλαθλοί μας που έρχονται από τον Περιφερειακό, την Καλαμαριά, το Πανόραμα κλπ να παρκάρουν εύκολα τα αυτοκίνητά τους και με ασφάλεια.

Μάλιστα έχουμε επαφές και με τον κ. Χρυσόγονο που επικεντρώθηκε στο θέμα της δημιουργίας πάρκινγκ γύρω από το Χαριλάου.

Η Ελλάδα έχει ευνοϊκή αντιμετώπιση από τους ευρωπαϊκούς φορείς λόγω της κρίσης και των δυσμενών συνθηκών αναφορικά με τα προγράμματα ΕΣΠΑ και εμείς από τη πλευρά μας θα κάνουμε τη μελέτη ώστε να υποβληθεί αυτό μέχρι τα τέλη του έτους».

-Το τι επιδιώκει να φέρει αυτό το δίκτυο για τον Άρη:

«Κοιτάξτε, εμείς είμαστε πάνω από όλα οπαδοί της ομάδος και ό,τι κάνουμε, το κάνουμε με αγάπη για τον Άρη. Θέλουμε μέσα από αυτή την προσπάθεια να διώξουμε την εσωστρέφεια κάνοντας όλους τους παράγοντες του Άρη να συνεργαστούν από κοινού.

Δεν είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα από όταν και ανακοινώσαμε αυτή την πρωτοβουλία και ήταν μεγάλη έκπληξη για εμάς όταν επικοινώνησαν άτομα από Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, ακόμη και από τις ΗΠΑ (Ουάσινγκτον-Νέα Ορλεάνη).

Επειδή εμείς βρισκόμαστε στο εξωτερικό δεν είναι εύκολο να πραγματοποιούμε δια ζώσης τις επαφές και γι’ αυτό υπάρχουν δύο ομάδες φίλων Αρειανών, μία στη Θεσσαλονίκη και μία στην Αθήνα, όπου πραγματοποιούν τις απαραίτητες επαφές.

Ακόμη θέλουμε να βοηθήσουμε για την δημιουργία ελκυστικών παρουσιάσεων του Άρη στα αγγλικά, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν η ΠΑΕ και η ΚΑΕ.

Δεν μπορείτε πραγματικά να φανταστείτε πόσα πράγματα μπορούν να γίνουν για τον Άρη. Επιθυμούμε να τον κάνουμε ελκυστικό στην Ευρώπη και αυτό που μπορώ να πω αρχικά είναι πως προσπαθούμε να προσεγγίσουμε μεγάλες εταιρείες που εξειδικεύονται στο αθλητικό sponsoring».

-Για το ποιας ευρωπαϊκής ομάδας το μοντέλο λειτουργίας ζηλεύει και θεωρεί πως θα μπορούσε να ακολουθήσει ως παράδειγμα ο Άρης:

«Σίγουρα υπάρχουν πολύ μεγάλα κλαμπ στην Ευρώπη όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ και άλλες που λειτουργούν υποδειγματικά και είναι σημεία αναφοράς. Ρεαλιστικά καθαρά και με βάση την πραγματικότητα θεωρώ πως μία ομάδα που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η Μπάγερ Λεβερκούζεν. Όταν ταξιδέψαμε εκεί το 2010 για να δούμε τον Άρη μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το πώς υποδέχθηκαν τους οπαδούς του Άρη, η ατμόσφαιρα του γηπέδου, η λειτουργία το συλλόγου σε απλά πράγματα που δεν μπορούμε να τα βρούμε φυσικά εδώ στην Ελλάδα».

 -Το πώς ονειρεύεται την εξέλιξη του Άρη:

«Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι Αρειανοί θέλουμε πάνω από όλα την ομάδα καθαρή. Δεν θέλουμε τον Άρη μέλος μιας παράγκας και στα χέρια ανθρώπων που ενδεχομένως να έρχονταν για να ξεπλύνουν χρήματα. Ο Άρης για εμάς είναι ιδέα και όχι ψεύτικοι τίτλοι. Προτιμώ προσωπικά να αργήσουμε να δούμε τίτλο αλλά αυτός όταν είναι να έρθει, να έρθει καθαρά».

-Για τον συμπολίτη ΠΑΟΚ, την ραγδαία άνοδό του αγωνιστικά και μη αλλά και για το αν... ζηλεύει κάτι από εκείνον:

«Δεν ζηλεύω απολύτως τίποτα από τον ΠΑΟΚ. Προτιμώ όπως σας είπα να πάρουμε τίτλο όταν έρθει η ώρα και όχι έτσι όπως τους παίρνει ο ΠΑΟΚ.

Ναι, φέτος είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και πολλοί Αρειανοί μου λένε ότι δεν θέλουν καν να σκέφτονται ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα όμως εγώ τους λέω να χαίρονται γιατί ναι μεν είναι η καλύτερη ομάδα και το αξίζει αλλά η όλη πορεία του προς την κορυφή έγινε με τρόπο που δεν είναι για εμάς μοντέλο.

Υπάρχει ακόμη παράγκα στο πρωτάθλημα, γίνονται απαράδεκτα πράγματα, ομάδες λειτουργούν ως παραμάγαζα και μπαίνουν ρήτρες δανεικών παικτών, δεν γίνονται πουθενά αυτά.

Η κυβέρνηση και η πολιτεία έχει κάνει τόσα χρόνια πολλά χατίρια στον ΠΑΟΚ. Σε εμάς χρωστάνε και ελπίζω να μας βοηθήσουν έμπρακτα ώστε να υλοποιήσουμε όλα όσα σκεφτόμαστε να κάνουμε για τον Άρη μας».