Skip to main content

Τεκτονικό Μέγαρο και Κοιμητήρια Ευαγγελίστριας στο φετινό Open House

Στις 23 και 24 Νοεμβρίου περισσότερα από 100 κτήρια της πόλης με μεγάλο αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον ανοίγουν την πόρτα τους στο κοινό.

Νέες εκπλήξεις φέρνει το φετινό Open House που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου ανοίγοντας την πόρτα σε περισσότερα από 100 κτήρια της πόλης με μεγάλο αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον. 

Η διοργάνωση θα ξεναγήσει φέτος το κοινό σε μέρη που σπάνια έχει πρόσβαση όπως το Τεκτονικό Μέγαρο, το οποίο προστέθηκε φέτος στη μακρά λίστα των επισκέψιμων κτηρίων.  Μαζί με το Τεκτονικό Μέγαρο, τις πόρτες τους θα ανοίξουν τα Κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας αλλά και τα γραφεία του καναλιού Open TV που βρίσκονται στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου Makedonia Palace.

Ακόμα, φέτος συμπληρώνοντας 7 χρόνια, το Open House θα φιλοξενήσει μια επετειακή έκθεση φωτογραφίας με 19 φωτογραφίες από κάθε διοργάνωση από το 2013 μέχρι και το 2018. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Mediterranean Cosmos από τις 4 έως τις 24 Νοεμβρίου. Παράλληλα, το Open House εγκαινιάζει μια ακόμα δράση, τον διαγωνισμό Open your Map που προσκαλεί τους επισκέπτες να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους χάρτη συλλέγοντας σφραγίδες στα κτήρια που επισκέπτονται. Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο του χάρτη μαζί με το έντυπο πρόγραμμα και, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις τους στα κτήρια, να ανεβάσουν φωτογραφία του σφραγισμένου χάρτη τους στο instagram από δημόσιο προφίλ, κάνοντας tag το openhousethessaloniki. Ο νικητής θα κερδίσει ένα αναμνηστικό δώρο.

Του Σαββατοκύριακου των ξεναγήσεων, θα προηγηθούν όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια το Οpen Walk που φέτος θα είναι ένας περίπατος από το Επταπύργιο μέχρι τον Λευκό Πύργο αλλά και το MADE in Thessaloniki στη διάρκεια του οποίου θα διοργανωθούν ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής της πόλης.