Skip to main content

Μασούτης: Σχέδιο δυναμικής ανάπτυξης για το 2022 - Επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ

Επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς η αλυσίδα σούπερ μάρκετ - Έρχονται νέα καταστήματα και dark store στην Αθήνα το τρέχον έτος

Επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 25 εκατ. ευρώ προβλέπει το πλάνο της Μασούτης για το 2022. Η άκρως δυναμική αλυσίδα σούπερ μάρκετ προγραμματίζει άνοιγμα νέων καταστημάτων, συνέχιση των ανακαινίσεων σε υφιστάμενα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, αλλά και ανά τη χώρα, καθώς και άνοιγμα dark store στην Αθήνα.

Τα dark stores, για τα οποία γίνεται πολύς λόγος εν μέσω πανδημίας αποτελούν καταστήματα «χωρίς βιτρίνα», που στήνονται με σκοπό την ετοιμασία και παράδοση στους καταναλωτές των ηλεκτρονικών παραγγελιών τους.

Η ανάπτυξη του dark store στην Αθήνα θα ενισχύσει το ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων της Μασούτης και θα βοηθήσει στην επίσπευση των παραδόσεων.

Όπως εξηγεί μιλώντας στη Voria.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της Μασούτης, Γιάννης Μασούτης, μέσα στο 2022 αναμένεται το άνοιγμα καταστημάτων στην Ελευθερούπολη Καβάλας, στη Ναύπακτο, στα Γιάννενα και στη Λαμία. Στο στόχαστρο της εταιρείας βρίσκεται η Νότια Ελλάδα - η Πελοπόννησος, η Αττική αλλά και τα νησιά.

Παράλληλα τρέχει η ανακαίνιση των υφιστάμενων καταστημάτων της αλυσίδας.

Αναφορικά με την πορεία της Μασούτης το 2021 ο κ.Μασούτης τονίζει πως οι πωλήσεις αγγίζουν τα 883 εκατ. ευρώ, κατά τι υψηλότερα από το τζίρο του 2020, χρόνια άκρως δυνατή για την εταιρεία, όποτε ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 882 εκατ. ευρώ. «Αυξημένη είναι και η κερδοφορία μας. Το γεγονός αυτό αποτελεί επιτυχία διότι αφενός οι πωλήσεις του 2020 ήταν ανοδικές σχεδόν για το σύνολο της αγοράς λόγω της αυξημένης ζήτησης για προϊόντα πρώτης ανάγκης, αφετέρου είχαμε πολλά έξοδα να αντιμετωπίσουμε, τα οποία προέκυψαν λόγω του Covid-19, όπως ήταν οι υπερωρίες του προσωπικού, οι άδειες ειδικού σκοπού αλλά και τα διογκωμένα λειτουργικά έξοδα που έφερε η πανδημία», τονίζει ο ίδιος.

Σε αναζήτησή χώρου για νέο logistics center στην Αττική

Έχοντας προχωρήσει στην πώληση του logistics center που είχε αποκτήσει η Μασούτης μέσω της εξαγοράς της Προμηθευτικής Τροφίμων στην περιοχή του Μαρκόπουλου, η οποία ήταν μικρή σε επιφάνεια για τις ανάγκες της αλυσίδας, βρίσκεται στην αναζήτησή χώρου και δη οικοπέδου προκειμένου να κατασκευάσει   αποθηκευτικούς χώρους, αντίστοιχου μεγέθους με αυτούς που διαθέτει στο Καβαλάρι, οι οποίοι  εκτείνονται σε περίπου 60.000 τμ.

Η επένδυση για την κατασκευή των νέων αποθηκών της Μασούτης εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 50 εκατ. ευρώ.