Skip to main content

Πάει για... 100άρι στην Αττική ο Μασούτης με επένδυση ύψους 35 εκατ. ευρώ

Στόχος μέχρι τα τέλη του 2023 ο αριθμός των καταστημάτων στην Αττική να αγγίζει τα 100 - Η επένδυση θα φτάσει τα 35 εκατ. ευρώ.

Την ενίσχυση της ήδη δυναμικής της παρουσίας στην Αττική δρομολογεί, μέχρι τα τέλη του 2023, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης. Όπως αποκάλυψε στη Voria.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας, Γιάννης Μασούτης η εταιρεία στοχεύει μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους στη δημιουργία τουλάχιστον 30 νέων καταστημάτων, μεταξύ αυτών και Grand Μασούτης, στην Αττική, προκειμένου να φτάσει συνολικά τα 100 καταστήματα.

Σήμερα στην Αττική λειτουργούν 70 καταστήματα της αλυσίδας. Το ύψος της επένδυσης για τα 30 νέα καταστήματα θα αγγίξει τα 35 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσει κατάστημα Grand Μασούτης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στη Γλυφάδα σε ένα χώρο 2.000 τμ. Το κτήριο θα κατασκευαστεί από τα θεμέλια και αναμένεται να λειτουργήσει το 2023.

Η επέκταση στην αγορά της Αττικής αποτελεί στρατηγική επιλογή και για τον λόγο αυτό σκανάρονται διάφορες περιοχές προκειμένου να δημιουργηθούν οι επόμενοι κρίκοι της αλυσίδας.
 
Ερωτηθείς ο κ. Μασούτης για τη δημιουργία νέων καταστημάτων σε πόλεις που σήμερα δεν έχει παρουσία η αλυσίδα, τόνισε πως «στόχος είναι ο εξορθολογισμός του δικτύου, με την εταιρεία να έχει πάντα ανοιχτές τις κεραίες για ευκαιρίες που θα μπορούσαν να προκύψουν».

Άνοιξε το πρώτο dark store της Μασούτη

Στο μεταξύ, στις αρχές του Αυγούστου τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο dark store της Μασούτη στην Αττική, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Η επένδυση όπως ανέφερε ο κ. Μασούτης άγγιξε τις 800.000 ευρώ και εντάσσεται στις κινήσεις της αλυσίδας για δυναμικότερη διείσδυση στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Το dark store της εταιρείας αναπτύχθηκε σε επιφάνεια 1.700 τμ και καλύπτει τις ανάγκες τροφοδοσίας της Κεντρικής και Βόρειας Αττικής, με περίπου 18.000 κωδικούς προϊόντων, ήτοι περίπου το 80% των συνόλου των κωδικών που διαθέτει.

Παράλληλα τρέχει το πρόγραμμα ανακαινίσεων - συντηρήσεων στην ηπειρωτική χώρα, μια επένδυση που για το τρέχον έτος αγγίζει τα 20 εκατ.ευρώ.

Η Μασούτης μετά τη συμφωνία με τον όμιλο ΣΥΝΚΑ της Κρήτης, φτάνει σε τζίρο πλέον το 1,1 δις. ευρώ, ενώ ο αριθμός των καταστημάτων της αγγίζει περί τα 400, με τα 70 εξ αυτών να είναι του ΣΥΝΚΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία το 2021 προχώρησε στην πώληση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης στο Μαρκόπουλο, που είχε αποκτήσει με την εξαγορά της Προμηθευτικής το 2018, γεγονός που συνετέλεσε στην εκκίνηση της επέκτασης της στην Αττική.