Skip to main content

Μασούτης: Οι επιδοτήσεις θα μας βοηθήσουν σήμερα αλλά δεν εξασφαλίζουν βιωσιμότητα αύριο

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος υποστήριξε ότι τα μέτρα στήριξης ήταν απαραίτητα και πρέπει να συνεχιστούν όσο χρειαστεί.

Παρουσία των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταΐκούρα, Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, βουλευτών και εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης Αργολίδας και 180 επιμελητηριακών εκπροσώπων - επιχειρηματιών από ολη την χώρα, συνεχίζεται η δεύτερη ημέρα της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος από το "Φουγάρο" στο Ναύπλιο Αργολίδας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιάννης Μασούτης στην κεντρική του ομιλία ανέφερε ότι «θα συνεχίσουμε ως επιμελητήρια να διεκδικούμε παρεμβάσεις μέσα στα δημοσιονομικά πλαίσια, ώστε να δώσει λύσεις η πολιτεία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις».

Παράλληλα επισήμανε ότι τα μέτρα στήριξης είναι απαραίτητα και πρέπει να συνεχιστούν για όσο χρειαστεί. «Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι ο λογαριασμός αργά η γρήγορα θα έρθει σε εμάς. Γι’ αυτό – πέρα από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις – συνεχίζουμε να ζητάμε λύσεις και μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μέτρα που θα δώσουν στις χώρες τη δυνατότητα να διαχειριστούν αυτή την κρίση».

«Γι’ αυτό συνεχίζουμε να ζητάμε πολιτικές για την ενεργειακή θωράκιση της χώρας», τόνισε ο κ. Μασούτης και πρόσθεσε:

«Ζητάμε μέτρα και επενδύσεις για να αποκτήσει η Ελλάδα περισσότερη ενεργειακή αυτονομία και να μην εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές.

Ζητάμε να προχωρήσει ταχύτερα η μετάβαση σε μορφές ενέργειας πιο φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά και πιο φθηνές για τον καταναλωτή. Για τις επιχειρήσεις και για τα νοικοκυριά.

Οι επιδοτήσεις θα μας βοηθήσουν να σταθούμε στα πόδια μας σήμερα.

Δεν εξασφαλίζουν, όμως, τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων αύριο.

Αυτό θα γίνει μέσα από τη διατήρηση της σταθερότητας. Της δημοσιονομικής ισορροπίας και της αξιοπιστίας της χώρας.

Θα γίνει μέσα από την εφαρμογή της κατάλληλης ενεργειακής πολιτικής.

Και βεβαίως θα γίνει μέσα από τη σωστή αξιοποίηση των πόρων και των χρηματοδοτικών εργαλείων, που έχουμε στη διάθεσή μας».